ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσέρχονται στη «μάχη της Καλαμάτας» με περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία

ΣΥΡΙΖΑ: Προσέρχονται στη «μάχη της Καλαμάτας» με περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία
INTIME NEWS

Μια από τα ίδια χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία το 11ο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Με τους νεκρούς να έχουν υπερβεί τις 17.000, με το ΕΣΥ να τελεί υπό κατάρρευση, με δεκάδες ράντζα και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και με την κυβέρνηση το μόνο που κάνει να είναι να αλλάζει τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από covid για να φαίνονται λιγότεροι, ο πρωθυπουργός συνεχίζει το κυνήγι αποκλειστικώς των ανεμβολίαστων», παρατηρούν στην αξιωματική αντιπολίτευση με έκδηλη απογοήτευση γιατί ο κ. Μητσοτάκης αντί αναγνώρισης των λαθών του τα εναποθέτει όλα στα εμβόλιο.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που είχε καταθέσει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα για το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, η σύμβαση για το οποίο με το Ισραήλ έχει αποκτήσει σκανδαλώδεις διαστάσεις, όπως υποστηρίζουν.

Το CNN Greece, μάλιστα, πληροφορείται πως στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία από αυτά που έχουν δοθεί μέχρι τώρα στη δημοσιότητα κι αναμένουν από την κυβέρνηση πειστικές απαντήσεις.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα εκκινήσει στις 12:00, πιθανότατα με ομιλία του τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, και θα ακολουθήσουν οι Δημήτρης Βίτσας (πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας), Γιώργος Τσίπρας (αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας), Γιώργος Κατρούγκαλος (τομεάρχης Εξωτερικών), Αλέξης Χαρίτσης (βουλευτής Μεσσηνίας), Γιώτα Πούλου (βουλεύτρια Βοιωτίας) και η Θεοδώρα Τζάκρη (τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού, μέσω webex γιατί βρέθηκε τη Δευτέρα θετική στον covid).

Κατά τις 14:00 αναμένεται να τοποθετηθεί κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παρακολουθεί τη συζήτηση από το γραφείο του στη Βουλή.

Στο μεταξύ, την προσεχή Τρίτη, 23 Νοεμβρίου εκκινούν οι συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, την Opinion Poll και την Enterprise Greece η οποία συστήνεται ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν σε αυτή θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα προκειμένου να καθορίσουν τη στρατηγική και τακτική τους.

Εισηγητής του κόμματος στην επιτροπή θα είναι ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Νατάσα Γκαρά (τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), Γιάννης Ραγκούσης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Βασίλης Κόκκαλης (πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Τσίπρας (αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας), Θεοδώρα Τζάκρη (τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού), Μίλτος Χατζηγιαννάκης (τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και Θεόφιλος Ξανθόπουλος (τομεάρχης Δικαιοσύνης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ