ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κατρίνης: Άργησε ο Μητσοτάκης να εφαρμόσει τα νέα μέτρα έναντι της πανδημίας

Κορωνοϊός - Κατρίνης: Άργησε ο Μητσοτάκης να εφαρμόσει τα νέα μέτρα έναντι της πανδημίας
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ο πρωθυπουργός με πολύ μεγάλη χρονοκαθυστέρηση εφαρμόζει μέτρα τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ήδη, αν ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχαν ακούσει τους επιστήμονες που εδώ και έναν μήνα προειδοποιούσαν για έξαρση της πανδημίας και για ανάγκη εφαρμογής μέτρων». Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σχολιάζοντας το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες.

«Για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε στην λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας, που δυστυχώς εξελίσσεται με πολύ άσχημο τρόπο για την χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη προανήγγειλε την απάντηση στον Πρωθυπουργό, στην γνωστή του λογική, από την μία να στηρίζει θεωρητικά τον εμβολιασμό από την άλλη να κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους με κορυφαία στελέχη του να είναι σε αυτή την διπλή γραμμή», είπε ο κ. Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να βρίσκονταν οι επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των πολιτών και όχι πολιτικά πρόσωπα με χαμηλή αξιοπιστία και δηλώσεις που προκαλούν εντάσεις.

«Από την Κυριακή βλέπουμε μια σειρά υπουργών, που δεν είναι και στο υπουργείο υγείας, να προαναγγέλουν μέτρα που προφανώς εισηγείται η κυβέρνηση στην επιτροπή και όχι το αντίστροφο. Τα μέτρα αυτά δεν ξέρω αν έχουν ως κριτήριο υγειονομική θωράκιση της χώρας ή το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση ουδέποτε πίστεψε στο ΕΣΥ, γι’ αυτό και δεν το στήριξε. «Χαρακτηριστικά την Δευτέρα, η ΜΕΘ του Πύργου δήλωσε αναστολή λειτουργίας γιατί κάποιοι από την κυβέρνηση σκέφτηκαν εν μέσω πανδημίας ότι πρέπει να μετακινήσουν τον ένα από τους δύο γιατρούς σε άλλο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χαθούν κλίνες ΜΕΘ. Και μόνο μετά την έντονη διαμαρτυρία αρχών και παραγόντων της περιοχής ανετράπη αυτή η αδιανόητη απόφαση».

Σχετικά με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει καθώς σε αυτή την μάχη δεν μπορεί να μείνει κανείς εκτός.

«Θα περίμενα από τον ιδιωτικό τομέα που έχει στηριχθεί από την κυβέρνηση αυτό το διάστημα, να βάλει πλάτη και σε αυτό το πανδημικό κύμα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται», ανέφερε - μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ