ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς δεν απέδωσε μείζονα πράγματα

Γ. Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς δεν απέδωσε μείζονα πράγματα
«Η βασική στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει «οικονομία και κοινωνία ανοιχτές» και στο ερώτημα πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση με δεδομένο τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων» είπε ο Γιάννης Οικονόμου ΙNTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την άποψη ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στου κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Εδώ που τα λέμε και η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς τι σου έδωσε; Παρά το γεγονός ότι εκεί κανείς δεν αμφέβαλε ότι πρέπει να γίνουν, επιβάλαμε και μέτρα, τους κόπηκε και ο μισθός», είπε και προσέθεσε πως «η πραγματικότητα είναι ότι η υποχρεωτικότητα εκεί δεν απέδωσε μείζονα πράγματα. Υπάρχει κόσμος εκεί που επιμένει, είναι χωρίς μισθό 2-2,5 μήνες και παρόλα αυτά δεν πάνε να εμβολιαστούν».

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η βασική στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει «οικονομία και κοινωνία ανοιχτές» και στο ερώτημα πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση με δεδομένο τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων, είπε: «Η ερώτηση τι θα γίνει άμα γίνει Αρμαγεδδών και πως ορίζεται ο Αρμαγεδδών δεν υπάρχει απάντηση. Δεν φεύγουμε από αυτό (σ.σ. στρατηγική), ούτε εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε σε τέτοιου τύπου ακραία διλήμματα για αυτό πάμε με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει μια εικόνα η οποία είναι δυσάρεστη. Υπάρχει μια πίεση μεγάλη στο ΕΣΥ, που πιέζεται αλλά αντέχει, υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι συνέπειες αυτής της ιστορίας».

Σε ότι αφορά στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας «κοιτούσε» προς το ΚΙΝΑΛ, καθώς θέλει να σιγουρευτεί ότι θα είναι δεύτερος με διαφορά από το τρίτο κόμμα και απέφυγε να αναφερθεί στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Χωρίς αμφιβολία αυτό το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, το έχει φέρει πιο κοντά στον κόσμο, από ό,τι ήταν προηγουμένως, είπε και πρόσθεσε: «Το παρακολουθούμε, γιατί αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, γιατί λέγονται και γράφονται διάφορα, και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές έτσι συνήθως θα ακουστούν, χωρίς την οποιαδήποτε διάθεση ανάμειξης ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Καθαρές κουβέντες δηλαδή. Με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες τέτοιες. Τη σημασία που πρέπει να τους αποδίδει και με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες που απευθύνονται στην κοινωνία, στον κόσμο.Είναι σημαντικό τα κόμματα στην κοινωνία, στις διαδικασίες ανάδειξης των κορυφαίων του οργάνων. Εκτός από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν το κάνουν και άλλα κόμματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ