ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, αντιστράτηγο Οσάμα Ροσντί Ασκάρ Twitter @ Nikos Panagiotopoulos

Συνάντηση με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, αντιστράτηγο Οσάμα Ροσντί Ασκάρ, είχε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο Πεντάγωνο.

Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος μοιράζονται κοινές αντιλήψεις κα βούλησή τους είναι «να αποτελέσουν πλέγμα προάσπισης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είχε τονίσει ο κ. Παναγιωτόπουλος σε χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή την άσκηση «Μέδουσα 11».

Ως προς τη σημερινή συνάντηση, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ήταν παρών, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία ύψιστη προτεραιότητα για σύσφιξη και βελτίωση των σχέσεων» μέσω του προγραμματισμού «ενός πλέγματος μελλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων κοινών διακλαδικών συνεκπαιδεύσεων».

«Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς, «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις διακρατικές στρατιωτικές συνεργασίες, που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα και μας ισχυροποιούν στην ευρύτερη περιοχή». Άλλωστε, προσθέτει αναφερόμενος σε ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «ο θησαυρός μας βρίσκεται στους φίλους μας».

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Κάιρο

Αναφορά στην πρώτη επίσκεψη του αντιστράτηγου Οσάμα Ροσντί Ασκάρ στην Ελλάδα έκανε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» καθώς ο αντιστράτηγος Οσάμα Ροσντί Ασκάρ ανέλαβε καθήκοντα τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσες τις συνομιλίες», τόνισε ότι «εμβαθύνονται οι δεσμοί ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου» ενώ προανήγγειλε και επίσκεψη στο Κάιρο, στο πλαίσιο της έκθεσης Egypt Defence Expo, η οποία διοργανώνεται από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ