ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Οικονόμου: Δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία

Κορωνοϊός - Οικονόμου: Δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία
«Δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία, δεν θα γυρίσουμε σε μια λογική περίκλειστης κοινωνίας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεκάθαρος ότι η οικονομία δεν θα κλείσει, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας πως «δεν είναι λογικό αμέσως μόλις βάλουμε μέτρα να συζητάμε για τα επόμενα».

«Δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία, δεν θα γυρίσουμε σε μια λογική περίκλειστης κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ και υπενθύμισε ότι «από τον Σεπτέμβριο είχαμε βάλει μέτρα, από τον Οκτώβριο είχαμε βάλει ότι απαγορεύεται να μπουν οι μη εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης».

«Πρέπει να επιμείνουμε για να μείνει η αγορά ανοιχτή. Έχουμε δεσμευθεί η χώρα να μην ξανακλείσει και δεν θα ξανακλείσει» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο για νέα μέτρα, είπε πως «αν χρειαστεί να γίνουν σημειακές βελτιώσεις εδώ είμαστε να το δούμε».

Αναφορικά με το υγειονομικό σύστημα, σημείωσε πως «παρακολουθούμε την πίεση στο ΕΣΥ και γι’ αυτό καταβάλλονται προσπάθειες συνεχούς ενίσχυσής του» και εξήγησε πως η επίταξη των ιδιωτών γιατρών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων του ΕΣΥ. «Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα είναι στη διάθεση του δημόσιου τομέα οτιδήποτε χρειάζεται, δεν έχει παρατηρηθεί άρνηση του ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, ακόμα, για το αν υπάρχουν σκέψεις για νέα μέτρα που θα πιέσουν για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «σε αυτή τη φάση αυτά είναι τα μέτρα σε ό,τι αφορά την δυνατότητα του πώς εργάζεται και κυκλοφορεί και σε ό,τι αφορά την έμμεση πίεση για το πώς θα θεωρείται κάποιος εμβολιασμένος όπως ισχύει για τους άνω των 60 ετών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών λέγοντας πως «είπαμε ότι μετά τους υγειονομικούς όπου ήταν απόλυτη ανάγκη να γίνει η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν έχει να προσθέσει περισσότερα γι’ αυτό και καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ουσία, γιατί θεωρήθηκε και εκεί και εδώ ότι έχει ζητήματα και σε ό,τι αφορά τις συνέπειες και σε ό,τι θα σου προσέφερε».

Μιλώντας, τέλος, για τις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι χώροι της εκκλησίας έχουν μια ιδιαιτερότητα. Μετά την έκκληση της Ιεράς Συνόδου η κυβέρνηση νομοθέτησε το μέτρο για rapid test στους μη εμβολιασμένους. Εκεί η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της και η πολιτεία θα κάνει τη δουλειά της. Προφανώς και θα υπάρχουν έλεγχοι όπως γίνεται δειγματοληπτικά όπου έχουν επιβληθεί μέτρα. Ο έλεγχος θα γίνεται έξω από τους ναούς δειγματοληπτικά τη δουλειά της και η Εκκλησία θα φροντίσει να τιμήσει την οδηγία αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ