ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: «Φωτιά» στο twitter μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα

Κορωνοϊός: «Φωτιά» στο twitter μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα
Πανδαιμόνιο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό twitter, στον απόηχο των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έναντι της Covid 19 και ειδικότερα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 ετών. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Πανδαιμόνιο επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό twitter, στον απόηχο των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έναντι της Covid 19 και ειδικότερα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Μέχρι τις 14:50, το hashtag #μετρα είχε πάνω από 4.200 tweets και κατατασσόταν πρώτο στις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της ελληνικής «twitterόσφαιρας».

Οι αναρτήσεις των χρηστών είναι άλλοτε οργισμένες κι άλλοτε «βιτριολικές» αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είχαν αποφασιστεί από νωρίς την Τρίτη, κατά τον «πρωινό καφέ του Μαξίμου».

Συνοπτικά είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 (σ.σ. θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τότε).
  • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα του προστίμου θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του ΕΣΥ.

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Δείτε μερικά από τα χαρακτηριστικά tweets στο #μετρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ