ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αντιπολιτευόμαστε μόνοι μας τον Μητσοτάκη, αλλά με την κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αντιπολιτευόμαστε μόνοι μας τον Μητσοτάκη, αλλά με την κοινωνία
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πτολεμαΐδα. Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Μέσω του κύκλου επαφών του Αλέξη Τσίπρα αυτή την εβδομάδα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των γιατρών, των νοσηλευτών, αλλά και των εκπαιδευτικών κι όπως φάνηκε κι από την τοποθέτησή του στη Βουλή την Τετάρτη, το μήνυμα που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πως την κυβέρνηση δεν την αντιπολιτεύονται μόνο ο ίδιος και το κόμμα του, αλλά και η κοινωνική πλειοψηφία, ιδίως αυτοί που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες των πολιτικών του Μεγάρου Μαξίμου (και) ως προς την πανδημία.

Οι αναφορές Τσίπρα, άλλωστε, στο Κοινοβούλιο σε συγκεκριμένους αριθμούς και στοιχεία συνιστούν και ποιοτική αναβάθμιση της αντιπολίτευσης που ασκεί χάρη και στις συμβουλές που δέχεται από το 30μελές think tank που συγκρότησε πριν λίγο καιρό.

Γι’ αυτό, όπως συμπληρώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε σε νέα γκάφα με την αναφορά του πως είτε νοσηλεύεσαι σε ΜΕΘ είτε όχι είναι το ίδιο και το αυτό και γι’ αυτό κι ο πρωθυπουργός στοχοποίησε τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρη Γεροτζιάφα που είναι ένας από τους 30 «σοφούς» του think tank.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι ο κ. Τσίπρας προσωπικώς θα αναδεικνύουν όλο και περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πως ενώ οι ίδιοι ακούνε τους επιστήμονες ο πρωθυπουργός αποφασίζει κυρίως με βάση τις κομματικές του επιδιώξεις κι όχι τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ακόμα και των άμεσων συμβούλων του.

Όπως κι αν έχει, τα πιο κρίσιμα ραντεβού θα είναι αυτά που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας με τους ηγέτες της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πλην ΚΙΝΑΛ βεβαίως το οποίο αναμένει την εκλογή τού νέου προέδρου του, πιθανότατα στο β’ γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης, στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, δεν παραλείπουν να σχολιάσουν ως υποκριτική την υπερψήφιση από το ΚΙΝΑΛ του προστίμου των 100 ευρώ μηνιαίως στους ανεμβολίαστους άνω των 60 χρόνων όταν την προσεχή Κυριακή δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του στους ανεμβολίαστους ακόμα και χωρίς ράπιντ τεστ.

«Είναι αυτές, ακριβώς, οι αντιφάσεις της Χαριλάου Τρικούπη που προσδοκούμε να ξεκαθαριστούν με την εκλογή νέου αρχηγού προκειμένου να λάβει σάρκα κι οστά το προοδευτικό μέτωπο», αναφέρουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ