ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης - «Ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση και ενότητα»

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης - «Ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση και ενότητα»
«Nα ξαναπρωταγωνιστήσουμε στο πολιτικό πεδίο της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» Screengrab

Στο εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του έστειλε μήνυμα ενότητας, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντικότητα της μεγάλης συμμετοχής στις σημερινές εκλογές.

Αναλυτικά, ανέφερε:

«Καλώ τους δημοκράτες, προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες μας.

Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, δύναμη συνέπειας, ρεαλισμού να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό πεδίο της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι μεγάλη τιμή μου πως εδώ στη γενέτειρά μου, την Κρήτη υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον, είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών και πιστεύω πως αυτή η μαζική συμμετοχή είναι και η μεγάλη προίκα της παράταξης για την επόμενη μέρα και η σφραγίδα της ενότητας. Μια ενότητας που είναι σημαντική παρακαταθήκη της προέδρου, μας Φώφης Γεννηματά».

Οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη να συμμετέχουν στην «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος. Η επιτροπή διοργάνωσης των εκλογών ανακοίνωσε ότι κατά τη διαδικασία θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Ο κάθε υποψήφιος από τους έξι που διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος έχουν διαφορετικές στρατηγικές, προτάσεις και προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, αλλά και σε ό,τι αφορά το θέμα των συνεργασιών που ενδεχομένως να προκύψουν μετά τις εθνικές εκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος στοχεύει περισσότερο στις ψήφους του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ, καθώς εκεί φαίνεται ότι διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή από όλους τους υποψήφιους, ενώ δεν αφήνει έξω από το κάλεσμα του και απλούς πολίτες που παρακολουθούν με ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά δρώμενα στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε προσπάθεια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με οργανωμένο τρόπο να παρέμβουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής κάτι στο οποίο στη συνέχεια και άλλοι υποψήφιοι με τον δικό τους όμως τρόπο τάχθηκαν κατά μιας τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε όλες του τις περιοδείες κάνει πρόσκληση σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να ψηφίσουν τον καλύτερο στις εκλογές της επόμενης Κυριακής αυτό δε σημαίνει όμως όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος ότι θα φορά και οργανωμένη προσπάθεια εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος. Αιχμές όμως εναντίον του αφήνει ο Γιώργος Παπανδρέου για τον οποίον λέει χωρίς να τον κατονομάζει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα αναστηθεί με ψήφους της νέας Δημοκρατίας.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Σύμφωνα με την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), στην Ελλάδα οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 7:00 έως 19:00, ενώ οι ώρες λειτουργίας των εκλογικών τμημάτων στις χώρες του εξωτερικού είναι οι εξής:

  • Στα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα του Καναδά Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας. Δικαίωμα ψήφου δεν έχουν πολίτες που είναι εγγεγραμμένα μέλη άλλου κόμματος.

Στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το έγγραφο ταυτοποίησης τους και αφού μπουν στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο που θα τους δοθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν. Έπειτα, μόλις τοποθετήσουν το ψηφοδέλτιο στον φάκελο, τον δίνουν στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τέλος, οι ψηφοφόροι ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ