ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Φλερτ» με τελεσίγραφα στο Κίνημα Αλλαγής - Η στάση του Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: «Φλερτ» με τελεσίγραφα στο Κίνημα Αλλαγής - Η στάση του Τσίπρα
Ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και μέσω μιας άμεσης πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, θα επιδιώξει την άμεση συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου. Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Μέσω και της ομιλίας του στα Γιάννενα την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε δημοσίως τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα κινηθεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής μετά από τη Δευτέρα, όταν και στη Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν εκλέξει νέο πρόεδρο.

«Αναρωτιέμαι αν σήμερα μπορεί να ομνύει κανείς στη Δημοκρατική Παράταξη, στην ιστορία και στους αγώνες της, αν δεν ξεκαθαρίζει ταυτοχρόνως το αταλάντευτο μέτωπο με τη Δεξιά, με τη ΝΔ, και ιδιαιτέρως με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορείς να είσαι και με τη Δημοκρατική Παράταξη και με τη Δεξιά. Ή με τη Δημοκρατική Παράταξη ή με τη Δεξιά», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δικό του ακροατήριο για να τον ακούσουν και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και μέσω μιας άμεσης πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και με αφορμή την πανδημία και το κύμα ακρίβειας, θα επιδιώξει την άμεση συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου το οποίο με έναν θετικό προγραμματικό λόγο θα αντιπαρατεθεί στον ακραίο συντηρητισμό και φιλελευθερισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Εμείς δεν έχουμε πολιτικούς αντιπάλους, πολιτικούς εχθρούς ούτε στο χώρο της Αριστεράς ούτε στο χώρο της Κεντροαριστεράς ούτε στο Κέντρο. Έχουμε διαφορές, αλλά όχι εχθρότητα. Εμείς έχουμε έναν πολιτικό αντίπαλο κι αυτός είναι η Δεξιά και η πολιτική της», τόνισε με νόημα στην ίδια ομιλία στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, επισημαίνουν πως υπάρχει το πρόπλασμα προγραμματικής συμφωνίας κι αυτό δεν είναι άλλο από το κείμενο της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία του περασμένου καλοκαιριού.

Παρά το «φλερτ» με τελεσίγραφα, εξάλλου, που στέλνουν στη νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν παραλείπουν να επισημάνουν πως στη Χαριλάου Τρικούπη βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο, προτάσσοντας την εκλογή αρχηγού από το συνέδριο του δικού τους κόμματος το οποίο θα μπορούσε να καταλήξει και σε μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στην κυβερνητική συνεργασία είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ