ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές σπόντες με αφορμή τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές σπόντες με αφορμή τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν στην εξωστρέφεια, τονίζοντας πως το κόμμα πηγαίνει σε ένα συνέδριο ενότητας, συνέχειας, τομής και μετεξέλιξης.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκονται, πλέον, εν αναμονή των πρώτων κινήσεων του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ από τις οποίες, όπως λένε, θα φανερωθούν πολλά για το προς τα πού θα κινηθεί η Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκονται, πλέον, εν αναμονή των πρώτων κινήσεων του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, από τις οποίες, όπως λένε, θα φανερωθούν πολλά για το προς τα πού θα κινηθεί η Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, θα περιμένουν, κι αν αυτό δεν γίνει σύντομα θα εκμαιεύσουν απαντήσεις για τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, για την αξιωματική αντιπολίτευση κρίσιμο είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή, μια προοδευτική διακυβέρνηση και να προχωρήσει ο τόπος μπροστά, αφήνοντας πίσω την καταστροφική περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν στην εξωστρέφεια, τονίζοντας πως το κόμμα πηγαίνει σε ένα συνέδριο ενότητας, συνέχειας, τομής και μετεξέλιξης.

«Ο διάλογος και η στρατηγική της διεύρυνσης είναι διαδικασίες που από τη φύση τους αθροίζουν και πολλαπλασιάζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ είναι βέβαιο ότι θα βγει μέσα από αυτή την κορυφαία διαδικασία πιο δυνατός και με στρατηγική νίκης για τις επόμενες εκλογές», αναφέρουν χαρακτηριστικώς.

Από την άλλη, όμως, η εσωκομματική αντιπολίτευση επιμένει. Οι περιπτώσεις Ξανθού και Φίλη, άλλωστε, που αποστασιοποιήθηκαν από κεντρικές τακτικές την προηγούμενη εβδομάδα δεν είναι οι μοναδικές.

Με αφορμή, μάλιστα, τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ σημειώνουν με νόημα και για τις διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως είναι προβληματικό όταν κάποιος στο παρά πέντε αυτοχρίζεται φίλος ή μέλος ενός κόμματος και πληρώνοντας τρία ευρώ μπορεί να καθορίσει τον επικεφαλής μιας παράταξης που μπορεί και να μην την ψηφίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνουν πως ο πολιτικός όρος «κεντρώος χώρος» έχει αλλάξει πλέον και προσδιορίζεται τελείως διαφορετικά σε σχέση με μία δεκαετία νωρίτερα.

«Για να διευρύνουμε το χώρο της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για να μπορεί να συνεχίσει, όπως τώρα και ακόμα περισσότερο, να αποτελεί τον κορμό της ευρύτερης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης, θα πρέπει να έχουμε τέτοιες προτάσεις οι οποίες να απαντούν στα επίδικα της εποχής μας, τα οποία δεν χωρούν προσεγγίσεις μέσου όρου. Για παράδειγμα, στην κλιματική κρίση δεν μπορείς να λες πως είσαι και με την απάντηση στην κλιματική κρίση, αλλά ταυτοχρόνως να θέλεις να έχεις και το σημερινό τρόπο ζωής, ο οποίος την αντιστρατεύεται», διατυπώνουν κομψώς τις ενστάσεις τους για το εγχείρημα μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στελέχη της εσωκομματικής τάσης της «Ομπρέλας».

Σήμερα, εξάλλου, Δευτέρα, στις 11 π.μ. συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό που ξεκινά την Τρίτη κι ολοκληρώνεται το Σάββατο με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ