ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεβεγιόν με self test αποφασίζει η κυβέρνηση - Η εισήγηση που απέρριψε ο Μητσοτάκης

Ρεβεγιόν με self test αποφασίζει η κυβέρνηση - Η εισήγηση που απέρριψε ο Μητσοτάκης
INTIME NEWS

Το μέτρο των δύο δωρεάν self test, ένα πριν και ένα μετά την Πρωτοχρονιά, είναι αυτό που αποφασίζει η κυβέρνηση για την περίοδο των γιορτών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η εισήγηση για επίδειξη αρνητικού rapid test από τους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Να περιμένουμε τις επόμενες ώρες να ανακοινωθούν» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν βασικές αλλαγές και πως η αγορά, τα εστιατόρια και η διασκέδαση θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σε ερώτηση σχετικά με το αυξημένο testing, το σενάριο που μοιάζει πιο πιθανό τις τελευταίες ώρες ο κ. Οικονόμου εξήγησε, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σε λίγες ώρες:

«Το testing είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει σε όλο το επόμενο διάστημα».

O κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει η σκέψη ενός lockdown και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει στην εισαγωγική του τοποθέτηση ότι η κατάσταση με τη μετάλλαξη Όμικρον «δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι σημαντικό να υπάρξει αυξημένο testing την περίοδο των εορτών καθώς και αυστηροί έλεγχοι».

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές» και πως δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να εφαρμόσουμε νέα μέτρα αλλά να τηρήσουμε πιστά τα ισχύοντα.

Παράλληλα, εξήρε τη σημασία του να γίνουν πολλά self test από όλους την περίοδο των εορτών.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της «Όμικρον», ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2022 και ότι αν απαιτηθεί υπάρχουν πολλά «όπλα στη φαρέτρα» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως επέκταση της τηλεργασίας, ρύθμιση ωραρίου αλλά όχι αναστολή λειτουργίας σχολείων.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε οι όποιες αποφάσεις θα «κλειδώσουν» αναλόγως με την πορεία της πανδημίας τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ