ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Όμικρον», οι εκλογές, το Περιστέρι, το Πολιτικό Συμβούλιο κι ο Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Όμικρον», οι εκλογές, το Περιστέρι, το Πολιτικό Συμβούλιο κι ο Ανδρουλάκης
«Η καθυστέρηση που επιδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, δυστυχώς μας επιβεβαιώνει για την αναγκαιότητα άμεσα να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ INTIME NEWS / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 11.00 π.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να επισκεφθεί την κεντρική αγορά της πόλης και συγκεκριμένα τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ως αποτέλεσμα της πανδημίας, του κύματος ακρίβειας και των «καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης», όπως επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η καθυστέρηση που επιδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, δυστυχώς μας επιβεβαιώνει για την αναγκαιότητα άμεσα να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως ακόμα και τώρα διαχειρίζεται την πανδημία με επικοινωνιακές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Στην Κουμουνδούρου παρατηρούν πως ο κ. Μητσοτάκης έχει επενδύσει πολλά στην «ασυλία» που έχει δώσει στους εμβολιασμένους και στον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των ανεμβολίαστων προκειμένου και να αποσείσει από πάνω του τις βαριές, όπως τις χαρακτηρίζουν, ευθύνες του για το ότι στη χώρα μας έχουν πεθάνει πάνω από 20.000 άνθρωποι εξαιτίας του covid.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιούν το παράδειγμα της Πορτογαλίας για να καταδείξουν πόσο καθυστερεί ξανά η ελληνική κυβέρνηση στη λήψη μέτρων.

Μολονότι στην ιβηρική χώρα έχει ήδη πλήρως εμβολιαστεί σχεδόν το 90% του πληθυσμού, η κυβέρνηση Κόστα αποφάσισε, ανάμεσα σε άλλα, να κλείσει μέσα στις γιορτές τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ, συνέστησε στους πολίτες να εργαστούν από το σπίτι τους από την 26η Δεκεμβρίου μέχρι τουλάχιστον την 9η Ιανουαρίου και περιόρισε τις υπαίθριες συναθροίσεις στα δέκα άτομα ανά ομάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Ποιος ξέρει, μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να περιμένουν μελέτη Τσιόδρα και για το αν η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική», σχολιάζουν σε σκωπτικό τόνο στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

Σε σχέση με τα προσυνεδριακά, χθες έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο μια προκαταρκτική συζήτηση επί των προσχεδίων των θέσεων του συνεδρίου, αλλά και του καταστατικού με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται σε νέα συνεδρίαση του οργάνου την προσεχή Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου.

Γνώση των κειμένων θα λάβουν στη συνέχεια οι Οργανώσεις Μελών του κόμματος προκειμένου να ξεκινήσει και στη βάση ο προσυνεδριακός διάλογος.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία εκλογής των συνέδρων- αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου- θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι εγγραφές σταματούν αυτή την ημερομηνία και δεν είναι μια διαρκής διαδικασία.

Το τρίτο συνέδριο, πλην πανδημικού απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί 24 με 27 Φεβρουαρίου.

Στα πιο χριστουγεννιάτικα, εξάλλου, τα κάλαντα θα ψάλει αύριο στον κ. Τσίπρα στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου κρητικό συγκρότημα...

Στο μεταξύ, η πρώτη ουσιαστική συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Νίκο Ανδρουλάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά από τις γιορτές κι αυτό όχι μόνο γιατί μεσολαβούν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια αλλά κι επειδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει από τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Οι πρώτες ενδείξεις, πάντως, για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου είναι θετικές, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, βασιζόμενοι κυρίως στις επιθετικές ομιλίες των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και του πολυνομοσχεδίου- «σκούπα», αλλά και στις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ