ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικές αποφάσεις ενόψει συνεδρίου με αστερίσκο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Οριστικές αποφάσεις ενόψει συνεδρίου με αστερίσκο Μητσοτάκη
Από τον χθεσινό περίπατο του Αλέξη Τσίπρα στην αγορά του Περιστερίου INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τετάρτη οριστικών αποφάσεων για τα κείμενα που θα τεθούν στον προσυνεδριακό διάλογο θα είναι η επόμενη στις 29 Δεκεμβρίου για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Οι πληροφορίες του CNN Greece συγκλίνουν στο ότι τελικώς θα κατατεθεί για περαιτέρω διαβούλευση ένα ενιαίο κείμενο στις Οργανώσεις Μελών κι όχι δύο, ένα που θα απηχούσε τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα κι ένα δεύτερο της εσωκομματικής τάσης της «Ομπρέλας».

Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει καταλήξει από το καλοκαίρι και την προγραμματική του συνδιάσκεψη σε ένα κείμενο προγραμματικών θέσεων για τη «δεύτερη φορά Αριστερά» που υπερψηφίστηκε από το 98% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία κι ασφαλώς αποτελεί και τη «μαγιά» του κειμένου που με προσθήκες κι αφαιρέσεις αναμένεται να ψηφιστεί από το τρίτο συνέδριο του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως προσθήκες κι αφαιρέσεις καταγράφηκαν και στην προχθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όχι μόνο για διαδικαστικά θέματα αλλά και ουσίας, ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα οικολογίας.

Ο αριθμός των συνέδρων, εξάλλου, έχει προσδιοριστεί στους 5.300 και η διαδικασία εκλογής τους έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα το τριήμερο 11 με 13 Φεβρουαρίου.

Όλα αυτά, βεβαίως, με τον αστερίσκο πως τα μέτρα κατά της πανδημίας, που ανακοινώνονται με δόσεις, δεν θα οδηγήσουν και σε απαγόρευση διαρκείας των συγκεντρώσεων.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι στην Κουμουνδούρου που εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να δυσχεράνει σε αυτό το επίπεδο όσο μπορεί περισσότερο τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποβαθμίζουν τις επικρίσεις περί εσωστρέφειας τονίζοντας πως πλούτος της Αριστεράς είναι ο διάλογος πάνω σε κείμενα κι αρχές, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη ΝΔ αλλά και στο ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ.

Και η χθεσινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι, εξάλλου, μαρτυρά πως στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η προσέλκυση των ελεύθερων επαγγελματιών, των επισφαλώς εργαζόμενων, αλλά κυρίως του μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας που απείχε από τις εκλογές του 2019 και στο παρελθόν είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ