ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Γεωργιάδη για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί

Οργή Γεωργιάδη για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας: Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί
«Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους καταστηματάρχες προβαίνουν σε αυθαίρετες αυξήσεις τιμών ειδικά σε ό,τι αφορά τις μάσκες αυξημένης προστασίας ΚΝ95, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων έναντι της πανδημίας, απηύθυνε ανήμερα τα Χριστούγεννα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπάρχει πλέον ψηφισμένο άρθρο σε νομοθέτημα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αισχροκέρδειας.

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα για όποιον παραβεί αυτή την απαγόρευση.

«Έχουμε βάλει πολλά πρόστιμα έως τώρα σε όσους τόλμησαν να το κάνουν», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ειδικά και για το ζήτημα της ανατίμησης στις μάσκες αυξημένης προστασίας ΚΝ95 κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%.

Κορωνοϊός - νέα μέτρα: Γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα ΚΝ95

«Πρόκειται για αστικό αδίκημα. Θα υπάρξει άμεσα έλεγχος και στο ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και στον πωλητή. Καλώ τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές. Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου», υπογράμμισε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση επιπλέον μέτρων, ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζουν στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ απέκλεισε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο επιβολής lockdown.

Για τις αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων είπε ότι πράγματι έχει τεθεί επί τάπητος το ζήτημα, ωστόσο πρόσθεσε ότι στις αρχές του νέου έτους θα παρθούν κάποια πιο ήπια μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ