ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν μόνο κέρδη από το αίτημα Τσίπρα για εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν μόνο κέρδη από το αίτημα Τσίπρα για εκλογές
Στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούν πως έχουν απομακρύνει την πιθανότητα εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό πριν την πραγματοποίηση του συνεδρίου τους, στα τέλη Φεβρουαρίου, αφού σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα φαινόταν πως σύρεται πίσω από τις πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα.

Μόνο κέρδη εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πως έχουν αποκομίσει από το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

«Αυτό», λένε στην Κουμουνδούρου, α«ποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Prorata, μολονότι η πλειοψηφία δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

«Το 44% που την επιθυμεί δεν είναι καθόλου αμελητέο αν λάβουμε υπόψη τη διαχρονική αλλεργία του εκλογικού σώματος στη διατάραξη του εκλογικού κύκλου», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ότι, εξάλλου, τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται Αριστεροί ή Κεντροαριστεροί τη θέλουν να στριμώχνει, πάντοτε κατά πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος καλείται να λάβει θέση στο ενδεχόμενο συγκρότησης προοδευτικού μετώπου πολύ πιο γρήγορα από όσο θα το επιθυμούσε.

Πέρα από όλα τα άλλα, επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία παρατηρούν πως έχουν απομακρύνει την πιθανότητα εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό πριν την πραγματοποίηση του συνεδρίου τους, στα τέλη Φεβρουαρίου, αφού σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα φαινόταν πως σύρεται πίσω από τις πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα.

Όπως κι αν έχει, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να αξιοποιήσουν κατά τις ημέρες των εορτών την παρουσία των βουλευτών τους στις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να ακουστούν οι προτάσεις τους τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και της ακρίβειας.

Με δεδομένη τη μιντιακή υπεροπλία της κυβέρνησης, στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν αποκούμπι στην αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες, προεξάρχοντος του κ. Τσίπρα ο οποίος μετά από τις γιορτές θα συνεχίσει τις ανά τη χώρα περιοδείες του στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου και Κρήτης, καθώς και σε πόλεις και συνοικίες εντός του νομού Αττικής, κυρίως τις πιο λαϊκές, όπως πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη στο Περιστέρι.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως δεν έχουν σταματήσει και οι συνεδριάσεις και δράσεις της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η οποία άλλωστε αποτελεί στην ουσία και το ανώτατο όργανο του κόμματος μέχρι να συγκροτηθεί, μετά το συνέδριο, η νέα Κεντρική Επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ