ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακοπή σύμβασης με ΕΟΠΥΥ των ιδιωτικών κλινικών που δεν αναλαμβάνουν ασθενείς με κορωνοϊό

Διακοπή σύμβασης με ΕΟΠΥΥ των ιδιωτικών κλινικών που δεν αναλαμβάνουν ασθενείς με κορωνοϊό
Ενίσχυση του ΕΣΥ με 300 κλίνες Covid στην Αθήνα από τον ιδιωτικό τομέα INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, διακόπτεται η σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ για όσες ιδιωτικές κλινικές δε νοσηλεύσουν περιστατικά με κορωνοϊό.

Από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές που στοχεύει να ενισχύσει το ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά.

«Ήδη το ΕΣΥ ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες» αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

«Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών είναι απολύτως συμβατή με όσα έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ