ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο με φυσική ή ψηφιακή παρουσία ή και με τα δύο

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο με φυσική ή ψηφιακή παρουσία ή και με τα δύο
Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσουν με κάθε ευκαιρία να ζητούν πολιτική αλλαγή. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

«Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί είτε με φυσική παρουσία είτε με ψηφιακή είτε με συνδυασμό αυτών των δύο», είναι το μήνυμα που περνούν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εν μέσω κλιμάκωσης της πανδημικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, χρησιμοποιούν ως παράδειγμα την προγραμματική συνδιάσκεψη του περασμένου καλοκαιριού, η οποία έλαβε χώρα με συνδυασμό φυσικής και ψηφιακής παρουσίας κι ολοκληρώθηκε χωρίς καμία εσωκομματική τάση να εκφράσει ενστάσεις για τη διαδικασία.

Όπως, άλλωστε, έγραψε και χθες Τρίτη το CNN Greece, κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται διατεθειμένος να συναινέσει σε παράταση της εσωστρέφειας, ιδίως αν το 2022 αποδειχθεί, έστω προς το τέλος του, εκλογική χρονιά.

Το κείμενο θέσεων, εξάλλου, που αναμένεται να εγκριθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, το οποίο έγραψε ο Αριστείδης Μπαλτάς κι εμπλούτισαν οι Νίκος Βούτσης, Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης, συνιστά συγκερασμό όλων των διαφορετικών απόψεων που έχουν κατατεθεί στον προσυνεδριακό διάλογο τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, παρατηρούν με νόημα πως «δεν είναι δυνατό να έχουν διεξαχθεί ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία εν μέσω πανδημίας, να αναμένονται οι γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο και κάποιοι να θέλουν να "απαγορεύσουν" στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να πραγματοποιήσει επιτέλους το συνέδριο μετασχηματισμού του σε ένα σύγχρονο κόμμα που θα καλύπτει το πολιτικό φάσμα από τη ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο, ένα συνέδριο τομής και συνέχειας».

Στο μεταξύ, στην αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσουν με κάθε ευκαιρία να ζητούν πολιτική αλλαγή.

Η πιο πρόσφατη αφορμή ήρθε με την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων.

Κι αυτό γιατί αισθάνονται πόσο παγιδευμένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς το θέμα των εκλογών, τις οποίες αλλιώς είχε σχεδιάσει κι αλλιώς του βγαίνουν.

Η παράταση της πανδημικής κρίσης, το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας, αλλά και η εκτίμηση πως το Κίνημα Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη είτε θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είτε θα κόψει περισσότερες ψήφους από τη ΝΔ είναι παράγοντες που δεν περνούν απαρατήρητοι από το Μέγαρο Μαξίμου, τουλάχιστον όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ