ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την «άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την «άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει το ΥΠΕΞ ΙΝΤΙΜΕ

Η Ελλάδα καταδικάζει με έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του 'Αμπου-Ντάμπι σημειώνει: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

«Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του στρατηγικού συμμάχου και στενού φίλου της, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αυτό προβλέπεται ρητά στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι Κρουζ χρησιμοποιήθηκαν από τους Χούθι εναντίον εγκαταστάσεων της εθνικής επιχείρησης πετρελαίου των ΗΑΕ καθώς και εργοταξίου στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι.

Οι αρχές των Εμιράτων έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Ως απάντηση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διεμήνυσε ότι ξαναρχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Σανάα, έπειτα από επίθεση των Χούθι.

Αεροσκάφη της συμμαχίας, που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015, έπληξαν τη συνοικία Αλ Λίμπι, σε βορειοδυτικό τομέα της πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται στα χέρια του κινήματος Ανσαρουλάχ, γνωστότερου με την ονομασία Χούθι από το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, από το 2014.

Συνολικά, σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ