ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Ηχηρή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις
Ηχηρή απάντηση με πολλούς αποδέκτες αποτελεί η σημερινή δήλωση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ηχηρή απάντηση με πολλούς αποδέκτες αποτελεί η σημερινή δήλωση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου, η οποία με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και τις επικρίσεις που δέχονται για τον τρόπο που χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι το ηθικό των συναδέλφων της δεν πρόκειται να καμφθεί.

Καλεί δε όλους να αφήσουν τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει το έργο της, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Ειδικότερα, η δήλωση της Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Μαρία Γεωργίου»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ