ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - ΣΥΡΙΖΑ: «Οι τέσσερις λόγοι που ο πρωθυπουργός είναι στριμωγμένος στα σκοινιά»

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - ΣΥΡΙΖΑ: «Οι τέσσερις λόγοι που ο πρωθυπουργός είναι στριμωγμένος στα σκοινιά»
Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» - Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας INTIME

«Η διαχείριση και της κακοκαιρίας “Ελπίδα” δεν έτυχε ούτε, βεβαίως, πέτυχε, αλλά έδειξε ότι απέτυχε για μια ακόμα φορά το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας πως ύστερα από δυόμισι χρόνια στην εξουσία, η ΝΔ έχει να επιδείξει μόνο τραγικές αποτυχίες στη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Ενδεικτικώς, στην αξιωματική αντιπολίτευση απαριθμούν τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2020, την κακοκαιρία «Μήδεια» το Φεβρουάριο του 2021 και, φυσικά, τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, με το ρεκόρ καμένων δασικών εκτάσεων.

Και, μάλιστα, «η νέα αποτυχία με την "Ελπίδα" ήρθε την ίδια στιγμή που ο εμπνευστής του επιτελικού κράτους, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στριμωγμένος στα σκοινιά, ακόμα κι από ανθρώπους μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα τηλεφωνήματα και τα sms που αντάλλασσε με τον Μένιο Φουρθιώτη», όπως επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου απορούν για το «πώς παραμένει ακόμα στην θέση του ο υπουργός Επικρατείας», εκτιμώντας ότι τυχόν παραίτηση, πολλώ δε μάλλον αποπομπή του, θα αποτελούσε βαρύ προσωπικό πλήγμα για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα πάντοτε με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είναι στριμωγμένος μόνο λόγω της αποτυχημένης διαχείρισης και της τελευταίας φυσικής καταστροφής ή της υπόθεσης Γεραπετρίτη, αλλά και γιατί τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχει στη διάθεσή του υποδεικνύουν πως το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αντλεί ψηφοφόρους κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά από τη ΝΔ.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, και μόνο το ότι έχει ανοίξει συζήτηση για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να επιτυγχάνεται αυτοδυναμία με μικρότερα ποσοστά από το 37,5% ή το 38%, όπως ισχύει σήμερα, μαρτυρά μεταστροφή του πολιτικού σκηνικού που όχι μόνο δεν θα βγάλει από το παιχνίδι τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είναι ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά μάλλον θα έχει ως μεγαλύτερο θύμα της τον σημερινό πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η οποία αναβλήθηκε χθες λόγω της κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ