ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεκτό το αίτημα για σύγκληση ΚΟ του ΚΙΝΑΛ πριν τη συνεδρίαση για την πρόταση μομφής

Βουλή: Δεκτό το αίτημα για σύγκληση ΚΟ του ΚΙΝΑΛ πριν τη συνεδρίαση για την πρόταση μομφής
Δεκτό το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ «εκτός ωραρίου» συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτ. αρχείου)

Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Κυριακή έκανε τελικά δεκτό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, εν μέσω της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ θα γίνει στις 8 το πρωί της Κυριακής, εκτός του ωραρίου της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που θα ξεκινήσει στις 9:00.

Ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποφάσισε να συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Κυριακή, πριν από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να δώσει το στίγμα του.

Με αυτό το σκεπτικό, το ΚΙΝΑΛ ζήτησε την παραχώρηση αίθουσας προκειμένου να συνεδριάσει η ΚΟ, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αρνήθηκε αρχικά, προκαλώντας την οργή του κόμματος.

«Ζητήσαμε ως ΚΟ του ΚΙΝΑΛ να μας παραχωρηθεί ως είθισται μια αίθουσα της Βουλής για τη συνεδρίαση της ΚΟ την Κυριακή, όπως έγινε πριν από μια μέρα που είχε παραχωρηθεί η αίθουσα για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά δεν έγινε, αλλά είχε παραχωρηθεί. Με έκπληξη ενημερωνόμαστε -προφορικά τουλάχιστον μέχρι τώρα- από τον πρόεδρο της Βουλής ότι δεν παραχωρείται η αίθουσα. Σε ένα κόμμα που εκπροσωπείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν παραχωρείται η αίθουσα» είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας να παρέμβουν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κόμματων και κάνοντας λόγο για “αντικοινοβουλευτική πρακτική που προσπαθεί το προεδρείο της Βουλής να εισαγάγει στα κοινοβουλευτικά ήθη και έθιμα”

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

»Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

»Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ