ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ας σκεφτόταν ο Μητσοτάκης τον προϋπολογισμό στα 5 δισ. απευθείας αναθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ας σκεφτόταν ο Μητσοτάκης τον προϋπολογισμό στα 5 δισ. απευθείας αναθέσεις
"Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για όσο διαρκεί η κρίση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως απαραίτητη για να μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά οι πολίτες που έχουν φτάσει να πληρώνουν τη βενζίνη δύο ευρώ το λίτρο", υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση INTIME

Την αποστροφή του λόγου του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, πως ο πρωθυπουργός αγωνιά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικώς η αξιωματική αντιπολίτευση, «ας σκεφτόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον προϋπολογισμό όταν έδινε πέντε δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις, όχι για τη μείωση φόρων στα καύσιμα».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπως είπε ο εκπρόσωπός του για να δικαιολογήσει την αδιανόητη δήλωση Σκυλακάκη και την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, ας το σκεφτόταν όταν έκαναν πάρτι απευθείας αναθέσεων σε φίλους τους πέντε δισ. ευρώ σε 18 μήνες με πρόσχημα την πανδημία. Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για όσο διαρκεί η κρίση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως απαραίτητη για να μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά οι πολίτες που έχουν φτάσει να πληρώνουν τη βενζίνη δύο ευρώ το λίτρο, ενώ μένουν χωρίς θέρμανση όλο το χειμώνα», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρατηρούν πως ακόμα κι αν διαρκέσει έναν χρόνο η μείωση, το δημοσιονομικό κόστος μπορεί να φτάσει το ενάμισι δισ. ευρώ, όχι πέντε δισ. ευρώ για «δωράκια σε ανύπαρκτες εταιρείες ημετέρων».

«Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων», καταλήγουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ