ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μετάθεσης του συνεδρίου - Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του την εγγραφή μελών

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μετάθεσης του συνεδρίου - Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του την εγγραφή μελών
Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί 1 με 3 Απριλίου

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) για νέα μετάθεση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τις 14 με 17 Απριλίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του CNN Greece της περασμένης Δευτέρας σύμφωνα με το οποίο αιτία της νέας αναβολής ήταν η ανάγκη εύρεσης κατάλληλου χώρου.

Όπως μας είχαν αναφέρει υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιλογή θα γινόταν ανάμεσα στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, το κλειστό του ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.

Τελικώς επιλέχθηκε το Τάε Κβον Ντο, στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί και το δεύτερο συνέδριο, το 2016, το οποίο ήταν διαθέσιμο και μπορεί να υποστηρίξει και τεχνολογικώς την ταυτόχρονη παρουσία 5.000 συνέδρων, καθώς και ΜΜΕ, ενώ διαθέτει και πολλές αίθουσες.

Οι ίδιες πηγές μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε κανένας άλλος λόγος γι’ αυτή τη μικρή καθυστέρηση από τις 31 Μαρτίου στις 14 Απριλίου.

Από την άλλη, πάντως, δεν έχει διασαφηνιστεί αν στην εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής- θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, που πέφτει στις 24 Απριλίου, το πιθανότερο αρχές Μαΐου- θα συμμετέχουν όσοι εγγραφούν στο κόμμα μέχρι τις 14 Μαρτίου ή αν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος κι όσοι εγγραφούν αργότερα.

Όλα αυτά, βεβαίως, με την προϋπόθεση ότι το συνέδριο θα εγκρίνει την πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη.

Προκειμένου, μάλιστα, να αντιπαρέλθουν οι προεδρικοί την ένσταση πως θα υπάρξει σε μια τέτοια περίπτωση υπερεκπροσώπηση της Αττικής και της Θεσσαλονίκης στη νέα Κεντρική Επιτροπή, λόγω μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας των στελεχών που προέρχονται από αυτές τις δύο περιοχές, προτείνουν να υπάρξουν ποσοστώσεις ώστε να εκπροσωπηθεί αναλογικώς και η περιφέρεια.

Αποφασίστηκε, πάντως, στην ΚΟΕΣ ότι σύνεδρους μπορούν να εκλέξουν μόνο όσοι εγγραφούν μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί 1 με 3 Απριλίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως τη νέα καμπάνια για την εγγραφή μελών θα πάρει πάνω του ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο με νέο κύκλο περιοδειών σε γειτονιές της Αττικής- όπως η σημερινή (Παρασκευή) στη Νίκαια- και στην περιφέρεια όσο και με εμφάνισή του σε σχετικό σποτάκι.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, διαψεύδουν πως το σποτάκι που έπαιξε για λίγες ώρες πριν μερικές εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος και στο οποίο πρωταγωνιστούσε μια νεαρή γυναίκα κατέβηκε γιατί η εσωκομματική αντιπολίτευση θεωρούσε πως αναπαρήγαγε σεξιστικά στερεότυπα.

Απλώς, ισχυρίζονται, θεωρήθηκε σκόπιμο η καμπάνια εγγραφής νέων μελών να «τρέξει» μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες του συνεδρίου και των σχετικών προθεσμιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ