ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η καμπάνια για το συνέδριο, η στάση στα εξοπλιστικά και το «ερωτικό τρίγωνο» με ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ: Η καμπάνια για το συνέδριο, η στάση στα εξοπλιστικά και το «ερωτικό τρίγωνο» με ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
«Αν υπήρχε το δημοσιονομικό περιθώριο θα θέλαμε να αποκτήσουμε κι αεροπλανοφόρο, αλλά κάτι τέτοιο είναι προφανώς οικονομικώς ασύμφορο. Σε σχέση με τα Rafale, δεν εισηγήθηκε το στράτευμα αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε μόνη της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο δρόμο για το τρίτο συνέδριό του ξεκινά την καμπάνια του, απευθυνόμενος σε κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη, καλώντας τον να λάβει μέρος στις διαδικασίες.

Όπως χαρακτηριστικώς αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «μέσα από τη συμμετοχή του να κάνει πραγματικότητα τις αναγκαίες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, να δυναμώσει τη φωνή της Αριστεράς, της προόδου, της δημοκρατίας, τη δική του φωνή, για μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή».

Όσον αφορά τη σημερινή (15/02) ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τα εξοπλιστικά, στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέληξαν στο «παρών» επί της αρχής, υπέρ επί όλων των άρθρων - μεταξύ των οποίων και για την προμήθεια των τριών φρεγατών Belharra - πλην της προμήθειας των επιπλέον έξι Rafale καθώς δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση από την κυβέρνηση για την προτεραιοποίησή τους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στο CNN Greece πηγές της Κουμουνδούρου, «αν υπήρχε το δημοσιονομικό περιθώριο θα θέλαμε να αποκτήσουμε κι αεροπλανοφόρο, αλλά κάτι τέτοιο είναι προφανώς οικονομικώς ασύμφορο. Σε σχέση με τα Rafale, εξάλλου, ακολουθήθηκε η αντίστροφη από την πρέπουσα διαδικασία, δεν εισηγήθηκε το στράτευμα στην κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση του παρουσίασε μια προειλημμένη από την ίδια απόφαση», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποβαθμίζουν τη σημερινή συζήτηση αφού δεν αναμένεται να λάβει το λόγο σε αυτή ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά το «ερωτικό τρίγωνο» ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμα μέχρι τις εκλογές, τονίζοντας πως δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αρνηθεί μέχρι τέλους κυβερνητική συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνουν, πάντως, με νόημα πως μόνο τυχαίο δεν είναι που κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του το Σάββατο στο ΣΚΑΙ, μπήκε στο χορό των επιθέσεων κατά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, αναγνωρίζοντας στην ουσία ότι η ΝΔ έχει περισσότερες απώλειες σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ