ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου-Χαρίτσης: Το ρεκόρ πληθωρισμού αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας

Αχτσιόγλου-Χαρίτσης: Το ρεκόρ πληθωρισμού αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας
Ο πληθωρισμός στο 6,2% για τον Ιανουάριο συνιστά υψηλό 25ετίας INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τη σημερινή (Τρίτη) ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό σχολιάζουν οι Έφη Αχτσιόγλου κι Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στο 6,2% για τον Ιανουάριο συνιστά υψηλό 25ετίας.

Όπως υποστηρίζουν, όμως, η τομεάρχης Οικονομικών κι ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1997.

«Πληθωρισμός στις σημερινές συνθήκες σημαίνει πρωτοφανή ακρίβεια που ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα, υπονομεύει κάθε βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική, διαλύει την κοινωνική συνοχή. Φτάσαμε εδώ γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που έχει επιλέξει να αφήσει απροστάτευτη την κοινωνία. Φτάσαμε εδώ γιατί έχουμε μια κυβέρνηση που διαβεβαίωνε ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και ακόμα και σήμερα δεν τολμά να παρέμβει αποφασιστικά», υπογραμμίζουν η κυρία Αχτσιόγλου κι ο κ. Χαρίτσης.

Οι βουλευτές Επικρατείας και Μεσσηνίας αντιστοίχως προσθέτουν πως οι αντοχές της κοινωνίας έχουν πλέον εξαντληθεί, αλλά και πως η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει εδώ και μήνες προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, ελάφρυνσης φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα, ρύθμισης των αγορών με αυστηροποίηση του πλαισίου και πάταξη της αισχροκέρδειας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί. Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση. Για μια νέα αρχή που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα θωρακίσει την οικονομία», προσθέτουν οι Αχτσιόγλου- Χαρίτσης.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ