ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμποροι Βύρωνα σε Τσίπρα: «Μας έχουν ρημάξει, να φύγουν»

Έμποροι Βύρωνα σε Τσίπρα: «Μας έχουν ρημάξει, να φύγουν»
«Καίει το ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά καταστηματάρχης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι και καταστηματάρχες του Βύρωνα στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά της περιοχής.

Κατά τη συζήτηση που είχε με εμπόρους και πελάτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, δεν έκρυψαν την απόγνωσή τους για το τεράστιο κύμα ακρίβειας.

«Όλα είναι πολύ δύσκολα. Στηρίξτε τους μικρομεσαίους γιατί οι μικρομεσαίοι στηρίζουν την οικονομία. Είσαι η ελπίδα μας», του επισήμανε μία έμπορος, ενώ άλλος καταστηματάρχης του τόνισε ότι δεν πάει άλλο, ιδιαίτερα με τους λογαριασμούς του ρεύματος.

«Καίει το ρεύμα», του είπε χαρακτηριστικά.

«Δουλεύουμε για να πληρώνουμε τη ΔΕΗ. Έχει πέσει ο τζίρος, τα έξοδα έχουν αυξηθεί. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, δεν τρώει ψάρι, τι να πρωτοπληρώσει», αναρωτήθηκε ιχθυοπώλης που διατηρεί την επιχείρησή του 30 χρόνια τώρα.

«Πιο δύσκολα είναι τώρα. Και τα μνημονιακά χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά και τώρα χειρότερα. Από το κακό στο χειρότερο», ανέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχη η αγωνία και κρεοπώλη της περιοχής, αφού, όπως εξήγησε, ο κόσμος δεν έχει λεφτά και δεν μπορεί να αγοράσει κρέας.

«Πληρώνουμε πλέον διπλάσια η ΔΕΗ. Από 180 ευρώ που πληρώναμε ήρθε πάνω από 400 ευρώ», σημείωσε άλλος καταστηματάρχης που μόλις είχε λάβει το νέο λογαριασμό ρεύματος.

Παράλληλα, καταστηματάρχες υπογράμμιζαν την ανησυχία τους για την ώρα επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Πήραμε τρεις επιστρεπτέες. Το δύσκολο είναι τώρα που πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα».

«Μας έχουν ρημάξει», είπε με έμφαση εκπαιδευτικός στον πρώην πρωθυπουργό στη σύντομη συνομιλία που είχαν.

«Με 27 μαθητές στην τάξη, με απανωτά κρούσματα, μας έχουν ρημάξει, να φύγουνε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προβληματισμό και ανησυχία, όμως, προκάλεσαν και οι καταγγελίες των υπευθύνων στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου που επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως επισήμανε ο υπεύθυνος της μονάδας, «βλέπουμε να αυξάνεται ο κόσμος που έρχεται για τρόφιμα, να αυξάνεται η αστεγία, το πρόβλημα με την ΔΕΗ» και ταυτόχρονα, όπως επισήμανε, δημιουργείται έντονο ψυχολογικό στρες στους πολίτες που το αντιμετωπίζουν με έξτρα συνεδρίες οι ψυχολόγοι της δομής.

«Κάνουμε συνεδρίες 50 κάθε βδομάδα, κι έχουμε μπει και στα σχολεία», εξήγησε, αφού λόγω της πανδημίας και της οικονομικής πίεσης έχουν αυξηθεί γενικά τα περιστατικά βίας και του bullying.

Όπως διευκρίνισε, στο κομμάτι που αφορά το κοινωνικό φαρμακείο είναι πλέον λιγότερη η πίεση αφού με αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν όλοι πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ωστόσο τώρα λόγω της ακρίβειας έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα φάρμακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ