ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Ουκρανία: Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα για το θάνατο των δύο ομογενών

Πόλεμος Ουκρανία: Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα για το θάνατο των δύο ομογενών
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών. INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Αυστηρό τηλεφωνικό διάβημα απηύθυνε το Σάββατο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, με αφορμή τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε την Κυριακή στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας, είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.

ΔύοΈλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν κατά τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανάς, κοντά στη Μαριούπολη.

Μεταξύ των έξι Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί είναι και ένα παιδί.

Την είδηση επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ