ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα, περί γαλάζιας πατρίδας

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα, περί γαλάζιας πατρίδας
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης Intime

Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τα παράλογα και παράνομα αφηγήματα της περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατικοποίησης των νησιών, έστειλε σήμερα από τη Ρόδο όπου βρέθηκε για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής:

«Ο ελληνισμός τιμά σήμερα την 74η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, σε μια δύσκολη και τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα, που αποδεικνύεται ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των λαών. Κι αυτό είναι το μήνυμά μου απέναντι στη γειτονική χώρα, την Τουρκία και την ηγεσία της.

Πρέπει να σταματήσει τα παράλογα και παράνομα αφηγήματα, περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατικοποίησης των νησιών μας, διότι με αυτά θα γίνει παρίας της διεθνούς κοινότητας και θα προκαλεί συνεχώς τον ελληνικό λαό. Είμαστε μια χώρα που στέκεται πάντα με την πλευρά του διεθνούς δικαίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής:

«Με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια δύσκολη και πρωτοφανής κατάσταση για την Ευρώπη.

Ζούμε σοκαριστικές στιγμές, με εκατομμύρια ανθρώπους να καταστρέφονται, χιλιάδες να χάνουν την ζωή τους. Και πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αποφάσεις, για ενιαία εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια. Κι αυτό αφορά όλα τα σύνορά της. Από την Εσθονία και τη Φιλανδία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε σε αυτή την πολιτική που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να πρωταγωνιστήσει η χώρα μας. Είναι μια πολιτική που κάνει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ευρωπαϊκά σύνορα κι αυτό κάνει τη χώρα μας να διαθέτει λιγότερα χρήματα σε εξοπλισμούς και τον ελληνικό λαό να νιώθει πιο ασφαλής.

Θα πρέπει λοιπόν σε αυτές τις τραγικές συνθήκες να πάρουμε αποφάσεις και θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτές η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ