ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 'Εγκριση για το νέο ψηφιακό κόμμα έδωσε η Κεντρική Επιτροπή

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 'Εγκριση για το νέο ψηφιακό κόμμα έδωσε η Κεντρική Επιτροπή
Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ αναβαθμίζεται ο ρόλος των μελών και των φίλων του κόμματος παρέχοντας τους μια σειρά από δυνατότητες συνδιαμόρφωσης προτάσεων ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το Ψηφιακό Κόμμα εγκαινιάζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καθώς, σχετική εισήγηση εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ε κι όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα «θα ανήκει σε όλους τους πολίτες και τα μέλη».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, το Ψηφιακό Κόμμα μέσα από τα ανθρωποκεντρικά του χαρακτηριστικά εξελίσσεται από ένα εργαλείο ψηφιακής διακυβέρνησης σε μια πλατφόρμα της Ψηφιακής Κοινωνίας.

«Θα ανήκει σε όλους τους πολίτες και τα μέλη. Δίνει ρόλο και λόγο στην κοινωνία. Η φωνή όλων των πολιτών και των αποδήμων ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή γεωγραφικής τοποθεσίας μέσω του Διαδικτύου θα ακούγεται στη Βουλή, στις πόλεις και στους χώρους δράσης, που έχει παρουσία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και θα υποστηρίξει στην πράξη την Αυτοοργάνωση του κόμματος», αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Ετσι, όπως αναφέρεται, αναβαθμίζεται ο ρόλος των μελών και των φίλων του κόμματος παρέχοντας τους μια σειρά από δυνατότητες συνδιαμόρφωσης προτάσεων και θέσεων καθώς και τη δημιουργία δικτύων και ψηφιακών οργανώσεων.

Συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς

Με αυτό το ψηφιακό εργαλείο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εφαρμόζει άμεσα πρακτικές συμμετοχικής διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, επισημαίνεται και τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι:

Ανοικτός διάλογος για όλους τους πολίτες.

Όλοι οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο διάλογο για την ανάδειξη προτάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός τους όπως η τοπική οικονομική ανάπτυξη, η εργασία, η εκπαίδευση, η παιδεία, η υγεία, η ενέργεια, η μετά covid εποχή και το περιβάλλον. Οι προτάσεις των πολιτών θα αξιοποιούνται στις πολιτικές παρεμβάσεις του κόμματος.

Ανοιχτές on line φυσικές και υβριδικές εκδηλώσεις

Θα προγραμματίζονται πολιτικά εργαστήρια ανοιχτά σε όλους τους πολίτες. Θα δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης της δικής σου εκδήλωσης.

Εγγραφή μελών και ψηφιακές οργανώσεις

Τα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας και συνδιαμόρφωσης θέσεων. Μπορούν να δημιουργούνται δίκτυα με στελέχη με τα ίδια ενδιαφέροντα σε όλη την Ελλάδα.

Κέντρο υποστήριξης μελών και φίλων του Κινήματος / Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Θα είναι το ψηφιακό «ΚΕΠ» του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ