Κορωνοϊός - Γκάγκα: Λιγότερο από 3% οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πιθανή 4η δόση το Φθινόπωρο
Σε πολύ χαμηλά ποσοστά κυμαίνονται οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή το ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι μικρότερο του 3%.
«Πρέπει να τους πείσουμε και για τη δική τους ασφάλεια και γιατί επηρεάζουν την κοινή γνώμη», είπε η κ. Γκάγκα, καλώντας τους να εμβολιαστούν και για λόγους παραδείγματος. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πιθανόν να πάμε από το φθινόπωρο και σε τέταρτη δόση και τότε τι θα πούμε στους πολίτες.
Σε ότι αφορά στα απογευματινά χειρουργεία που έθιξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η κ. Γκάγκα υπεραμύνθηκε του μέτρου που προωθεί το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζοντας ότι θα τονωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και θα μειωθούν οι λίστες αναμονής.
«Με μια μικρή επιβάρυνση του ασθενούς θα καταστήσουμε πιο ελκυστικά τα δημόσια νοσοκομεία», είπε και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι υπέρ και των ασθενών και των γιατρών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους το θέλουν.
SPONSORED
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45