ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται τη σοσιαλδημοκρατία

Οικονόμου: Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται τη σοσιαλδημοκρατία
Απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, περί προγραμματικών συμφωνιών στο μέλλον Intime

Απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, περί προγραμματικών συμφωνιών στο μέλλον.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «η ισχυρή πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε πως «ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία».

Ολόκληρη η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

«Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε χθες ένα απολύτως θεσμικό σχόλιο περί ενδεχόμενου σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, αν αυτό επιβάλλει η λαϊκή ψήφος.

Η ισχυρή πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα.

Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας κατά το συνέδριο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», παρουσιάστηκε ανοικτός σε προγραμματικές συνεργασίες.

«Η πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν είναι τυπική διαδικασία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι προσδοκά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, προκειμένου να οδηγήσει την χώρα στη συγκρότηση μίας κυβέρνησης με κορμό την σοσιαλδημοκρατία.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την συγκρότηση μίας κυβέρνησης συνεργασίας μετεκλογικά, εφόσον το καθιστούν αναγκαίο οι εκλογικοί συσχετισμοί, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι ο πρωθυπουργός αλλάζει στρατηγική επειδή είναι μπροστά σε αδιέξοδα.

Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε, ότι εκτιμά, πως το βράδυ των εκλογώντο ΚΙΝΑΛ θα είναι στην πλευρά των νικητών και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά των ηττημένων. Ο ίδιος κάλεσε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο αι το Αλέξη Τσίπρα να δείξουν υπευθυνότητα από την πρώτη Κυριακή.

«Είναι πολύ νωπή η γεύση της αποτυχίας και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς μεταξύ των κομμάτων.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ως ευρωβουλευτής έχει τέτοια εμπειρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ