ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης για πληθωρισμό: Κατεδαφίζει τις διαβεβαιώσεις ότι η ακρίβεια είναι παροδική

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης για πληθωρισμό: Κατεδαφίζει τις διαβεβαιώσεις ότι η ακρίβεια είναι παροδική
«Βρισκόμαστε στη δίνη μιας εξαιρετικά σοβαρής κρίσης εξαιτίας των πολιτικών επιλογών που έκανε και επιμένει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλους αυτούς τους μήνες», τονίζουν οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME

Τη σημερινή (Παρασκευή) ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό του Μαρτίου στη χώρα μας, ο οποίος εκτινάσσεται στο 8%, σχολιάζουν οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Οι τομεάρχες Οικονομικών κι Ανάπτυξης αντιστοίχως σημειώνουν πως επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο και κατεδαφίζει οριστικώς τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο.

«Η χώρα μας καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πληθωρισμό, με τον μηνιαίο ρυθμό αύξησης μάλιστα να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας εξαιρετικά σοβαρής κρίσης εξαιτίας των πολιτικών επιλογών που έκανε και επιμένει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλους αυτούς τους μήνες», τονίζουν οι δύο βουλευτές.

Αχτσιόγλου και Χαρίτσης επισημαίνουν πως απαιτούνται άμεσα μέτρα ρύθμισης της αγοράς ενέργειας κι επιβολής πλαφόν στις τιμές, μέτρα ελάφρυνσης φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα, καθώς και στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος.

«Μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάρει», συμπληρώνουν οι ίδιοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ