ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης - Κάτσης για ΕΛΤΑ: Ανυπολόγιστες οι ζημιές για τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση κρύβεται

Χαρίτσης - Κάτσης για ΕΛΤΑ:  Ανυπολόγιστες οι ζημιές για τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση κρύβεται
Οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν πως παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις δίνονται, δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα Τρίτη οι λειτουργίες της αποστολής δεμάτων και το ψηφιακό σύστημα ιχνηλάτησης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Το ότι για 15η ημέρα τα ΕΛΤΑ βρίσκονται ουσιαστικώς εκτός λειτουργίας ύστερα από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν στα «απαρχαιωμένα πληροφοριακά τους συστήματα», κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, σχολιάζουν οι Αλέξης Χαρίτσης και Μάριος Κάτσης.

Οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αντιστοίχως, του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν πως παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις δίνονται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα Τρίτη οι λειτουργίες της αποστολής δεμάτων και το ψηφιακό σύστημα ιχνηλάτησης.

Παραλλήλως, οι αποστολές στο εξωτερικό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς οι συναλλασσόμενες επιχειρήσεις και οι πολίτες να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.

«Οι ήδη επιβαρυμένες από την εκτίναξη του πληθωρισμού και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας επιχειρήσεις, καλούνται να αντιμετωπίσουν ακυρώσεις παραγγελιών, αυξήσεις κόστους και απώλεια τζίρου. Παρόλα αυτά, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την αποκατάσταση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ, ενώ η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για το αν υπάρχει σχέδιο αποζημίωσης των πληττόμενων επιχειρήσεων», υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα είχαν καταρρεύσει οι ταχυδρομικές υπηρεσίες για 15 ημέρες, θα είχε προκύψει μείζον πολιτικό θέμα λόγω της τεράστιας αρρυθμίας στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση δεν νιώθει καν την ανάγκη να δώσει απαντήσεις, σε ένα γεγονός ως μη γενόμενο για την πλειονότητα των ΜΜΕ. Δρομολογεί μόνο απολύσεις συμβασιούχων, προκειμένου να φορτώσει σε αυτούς τη ζημία που προκλήθηκε στα ΕΛΤΑ από την πολυήμερη κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος», προσθέτουν οι κ.κ. Χαρίτσης και Κάτσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν η κυβέρνηση άμεσα να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει αν υπάρχει σχέδιο αποζημίωσης των πληττόμενων επιχειρήσεων και να ενημερώσει για το πότε θα επιστρέψουν τα ΕΛΤΑ σε πλήρη λειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ