Χαρίτσης: 8% πληθωρισμός, αύξηση 39% στη χονδρεμπορική ενέργεια και μισθοί καθηλωμένοι
Ανανεώθηκε:
«Πριν από έναν ολόκληρο χρόνο είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την επερχόμενη κρίση ακρίβειας, η κυβέρνηση όμως καλλιεργώντας ένα κλίμα εικονικής πραγματικότητας μας κατηγορούσε ως καταστροφολόγους. Σήμερα να έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 8% πληθωρισμό, την ενέργεια να έχει αύξηση 39% μέσα σε μία μόλις ημέρα στη χονδρεμπορική και τους μισθούς να μένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2010», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105.5.
«Σε αυτό το πλαίσιο οι εκρηκτικές ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, μετακινήσεις και ενέργεια έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας ότι «κρίσιμα έργα υποδομών που υλοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχουν παγώσει, εφόσον οι κατασκευαστικές εταιρείες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να διασφαλίσουν την ομαλή ολοκλήρωση των έργων».
«Η ολιγωρία της κυβέρνησης, που όλους αυτούς τους μήνες παραμένει θεατής και η πολιτική της επιλογή να μην προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα στήριξης, οδηγεί πλέον σε πολύ επώδυνες εξελίξεις, εφόσον η κρίση πλέον έχει λάβει δομικά χαρακτηριστικά και αγγίζει το σύνολο της κοινωνίας», κατέληξε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και βουλευτής Μεσσηνίας.
Η συνέντευξη Χαρίτση:
SPONSORED
ΥΠΕΞ Κούβας: Αν δεχθούμε επίθεση, θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα
22:22
Τροχαίο στη Ρόδο: Μητέρα και κόρη οι δύο γυναίκες που σκοτώθηκαν - Πώς έγινε το δυστύχημα
22:11
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 11,6 εκατ. ευρώ
22:09
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: «Μελαγχολική» ισοπαλία στο τελευταίο ματς στη Λεωφόρο
22:05