ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Ηράκλειο: Εκλογές τώρα για να μπει τέλος στον κατήφορο

Τσίπρας από Ηράκλειο: Εκλογές τώρα για να μπει τέλος στον κατήφορο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι αγρότες σε απόγνωση Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα βρίσκεται μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει στην αγορά της πόλης και στο κοντινό χωριό του Προφήτη Ηλία, καθώς και να συναντηθεί με εμπορικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης, καθώς και με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι αγρότες σε απόγνωση και πως σε συνδυασμό με τις εξίσου πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα, αλλά και στα ενοίκια, αυτή η απόγνωση σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε απελπισία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παράλειψε και να αφήσει αιχμές για τη στάση του ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη ως προς την αρνησή τους για εκλογές άμεσα.

«Πρέπει να βάλουμε, όμως, ένα τέλος, ένα φραγμό σε αυτό τον κατήφορο. Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο. Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία», επισήμανε χαρακτηριστικώς ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ