ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ με άρωμα Πρεσπών και πρόσωπα που συνδέουν ριζοσπαστική Αριστερά και σοσιαλδημοκρατία

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ με άρωμα Πρεσπών και πρόσωπα που συνδέουν ριζοσπαστική Αριστερά και σοσιαλδημοκρατία
Όπως πληροφορείται το CNN Greece, o Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να απευθυνθεί στο σώμα του συνεδρίου το απόγευμα της Παρασκευής INTIME

Στη Συμφωνία των Πρεσπών επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου, αξιοποιώντας και τη φυσική παρουσία του Ζόραν Ζάεφ στο τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που ξεκινά αύριο Πέμπτη, με την ομιλία του προέδρου του στις 19.30, να αποδείξει ότι δεν είναι ο ίδιος λαϊκιστής, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει την ευκαιρία να υπενθυμίσει τη στάση που είχε τηρήσει ο σημερινός πρωθυπουργός απέναντι στη συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας και τη γέννηση της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και να αναρωτηθεί ρητορικώς, γιατί καθυστερεί η ψήφιση από τη Βουλή των παρακολουθηματικών της μνημονίων.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, o κ. Ζάεφ αναμένεται να απευθυνθεί στο σώμα του συνεδρίου το απόγευμα της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, το άνοιγμα Τσίπρα στη σοσιαλδημοκρατία θα επιβεβαιωθεί και με το χαιρετισμό που θα απευθύνει μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, καθώς κι ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας και πρώην πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, αλλά και με τους διά ζώσης χαιρετισμούς που θα απευθύνουν εκπρόσωποι κι άλλων ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων.

Ταυτοχρόνως, η διατήρηση του ριζοσπαστικού αριστερού χαρακτήρα θα επικυρωθεί με την παρουσία, επίσης μέσω βίντεο, της επικεφαλής των Ποδέμος, αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εργασίας της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίαθ.

Σημειώνεται πως τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα- «να περιμένουμε κι άλλες εκπλήξεις» μας υπόσχονται από την Κουμουνδούρου- θα παίζουν καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου κι όχι μόνο την Πέμπτη.

Όσον αφορά τα ελληνικά κόμματα, εκ μέρους της ΝΔ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας της, Παύλος Μαρινάκης, του ΚΙΝΑΛ ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Μάντζος, και του ΜέΡΑ 25 επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Στα αξιοσημείωτα θα είναι κι ο χαιρετισμός που θα απευθύνει, ως επικεφαλής του Κινήματος ΠΡΑΤΤΩ, κι ο υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς.

Αναλυτικώς το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Πέρα από τις ομιλίες των συνέδρων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διοργανωθούν και θεματικά τραπέζια στα οποία θα συμμετάσχουν και οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Την Παρασκευή, στις 11.00, για την πανδημία με συμμετοχή και του Ανδρέα Ξανθού, στις 14.00 για τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και στις 18.00 για την ενέργεια και την κλιματική κρίση και με τον Σωκράτη Φάμελλο και την Πέτη Πέρκα.

Το Σάββατο, στις 10.00, για την εργασία με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στις 11.00 για τους θεσμούς και τη δημοκρατία με την Όλγα Γεροβασίλη και στις 14.00 για την οικονομία με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση.

Αναλυτικώς το πρόγραμμα των θεματικών τραπεζιών:

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως την Παρασκευή και το Σάββατο, από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, ενώ στο χώρο του συνεδρίου, στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου, θα λειτουργεί και παιδότοπος.

Δυναμική αναμένεται και η παρουσία της κομματικής εφημερίδας, της «Αυγής», η οποία θα παρουσιάσει τη νέα εφαρμογή της για κινητά τηλέφωνα, καθώς και τις συνδρομητικές της υπηρεσίες προκειμένου να προσελκύσει το σώμα των 5.000 συνέδρων και να αυξήσει τα έσοδά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ