ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία μάς παρακολουθεί με επιφυλακτικότητα και με ελπίδα

Αχτσιόγλου στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία μάς παρακολουθεί με επιφυλακτικότητα και με ελπίδα
Η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η κοινωνία ασφυκτιά από το καθεστώς Μητσοτάκη που της λέει πως δεν ζει αυτά που ζει και δεν δικαιούται να αγανακτεί CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Σε ενωτικό πλαίσιο κινήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η κοινωνία ασφυκτιά από το καθεστώς Μητσοτάκη που της λέει πως δεν ζει αυτά που ζει και δεν δικαιούται να αγανακτεί.

«Η κοινωνία μάς παρακολουθεί με αγωνία και πιο έντονα από κάθε άλλη φορά από τον Ιούλιο του 2019, τόσο με επιφυλακτικότητα όσο και με ελπίδα. Γι’ αυτό και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της αγωνίας της. Πρέπει να έχουμε σχέδιο κι έχουμε για την ανάκτηση της εργασίας, για την ακρίβεια, για τη μόνιμη στήριξη του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, για τις βασικές ανάγκες της νέας γενιάς. Να είμαστε αξιόπιστοι και είμαστε γιατί πετύχαμε πολλές σημαντικές νίκες ως κυβέρνηση και γιατί δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια λογική διαρκούς αυτοδικαίωσης».

Η βουλεύτρια Επικρατείας τόνισε, επίσης, πως το κόμμα της πρέπει να πάρει αποστάσεις από λανθασμένες αποφάσεις του παρελθόντος από τη στιγμή που τώρα δεν υπάρχουν εξωτερικοί εξαναγκασμοί ώστε να γίνουν πιο ριζοσπαστικές ενέργειες: «Να μην κρύβουμε τις διαφωνίες μας κάτω από το χαλί, αλλά να έχουμε τη μεγάλη έγνοια πως η μεγάλη μάχη είναι έξω. Να είμαστε κόμμα εμπέδωσης αξιών κι όχι ανάθεσης αξιωμάτων, να μην εξαντλούμε την ενέργειά μας στην καταγραφή συσχετισμών, αλλά να εκφράσουμε κοινωνικές δυνάμεις. Να διευρυνθούμε με όλους όσους επιδιώκουμε να εκπροσωπούμε. Με τον εργαζόμενο της e-food, με τον υποαπασχολούμενο, με την μητέρα που δεν μπορεί να αφήσει το παιδί στο σπίτι, με τον ιδιοκτήτη μαγαζιού, με την ηθοποιό που δεν δικαιούται να ζητήσει κάτι γιατί δήθεν είναι χομπίστρια. Να τους αφήσουμε να μας ζυμώσουν, οι ανάγκες τους και οι ίδιοι να πρωταγωνιστήσουν, διά του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι πρωταγωνιστές του δικού τους και δικού μας μέλλοντος», κατάληξε η κυρία Αχτσιόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ