ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για κατώτατο μισθό: Είμαστε κοντά στις ανακοινώσεις – Συνάντηση Χατζηδάκη με Μητσοτάκη

Οικονόμου για κατώτατο μισθό: Είμαστε κοντά στις ανακοινώσεις – Συνάντηση Χατζηδάκη με Μητσοτάκη
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / INTIME

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για να τον ενημερώσει για τον κατώτατο μισθό.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως:

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις. Εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες να είναι μια πολύ γενναία ενίσχυση».

Η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην ακρίβεια αλλά και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης που αναμένεται να ανακοινωθούν.

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στην λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» είπε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται δύο σενάρια για να σταματήσει το ηλεκτροσόκ των τιμολογίων της ενέργειας στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου:

«Οι δρόμοι που υπάρχουν είναι συγκεκριμένοι και αφορούν είτε στον τρόπο που διαμορφώνεται η τιμή και σε σχέση με το φυσικό αέριο σε σχέση με εκείνο το κομμάτι που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση του μείγματος άρα και της τιμής. Εξετάζονται και σενάρια που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση των πολιτών».

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, πάντως εξήγησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.

Όπως τόνισε ο ίδιος, εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, η χώρα θα παρέμβει ακόμη πιο δραστικά και ουσιαστικά στο θέμα της αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας.

Εξήγησε δε, πως ο καταναλωτής θα δει τον Μάιο την επιπλέον ελάφρυνση.

«Εάν τα πράγματα εξελιχθούν με βάση το εθνικό μας σχέδιο ο σκοπός είναι να είναι το ταχύτερο δυνατό και ενδεχομένως αυτό να έχει και μια αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αναδρομικότητα είπε:

«Δεν είναι θέμα επιστροφής χρημάτων. Είναι θέμα υπολογισμού των λογαριασμών και της τιμολόγησης».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια ουσιαστική παρέμβαση που να την αντέχει η οικονομία και ο προϋπολογισμός «έτσι ώστε να παρέμβουμε ουσιαστικά σε αυτό το θέμα που αφορά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αυτό που επιδιώκεται είναι η σταθερή διακυβέρνηση και ο τρόπος είναι μέσα από αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά όχι αυστηρά μονοκομματική.

Εξήγησε δε, πως: «Για να είμαστε ρεαλιστές, στις εκλογές ψηφίζει ο κόσμος. Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αλλά αν δεν γίνει αυτό (σ.σ. η αυτοδυναμία) η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

«Η ερώτηση δεν πρέπει να απευθύνεται σε μας, αλλά και στους υπόλοιπους. Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να σταματήσει να λέει τι δεν θέλει και να πει τι θέλει. Και δεύτερον, να δούμε τι θέλει να πει ο κόσμος» συνέχισε.

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «αν υπάρχει διαφορά 20 μονάδων του πρώτου κόμματος από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, θα πει ο κ. Ανδρουλάκης θα πει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ