ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέψεις για διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Σκέψεις για διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Σε διάγγελμα για τον κατώτατο μισθό ενδέχεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης -ένα μήνυμα που μπορεί να έρθει ακόμη και μέσα στην ημέρα. 

Ωστόσο, η οριστικοποίηση της μετάδοσης του τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού θα γίνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Η επίσπευση των ανακοινώσεων για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού γνωστοποιήθηκε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ταυτοχρόνως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν νωρίτερα από το υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε αύξηση της τάξης του 7 με 8%, ώστε το τελικό ύψος του κατώτατου μισθού να διαμορφωθεί άνω των 710 ευρώ.

Όπως είπε στην πρωινή του συνέντευξη ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός -και η κυβέρνηση συνολικά- ζυγίζει πολύ προσεκτικά και μελετημένα για να μπορεί να αντέξει την κάθε επιπλέον ενίσχυση ο κλάδος που τη δίνει.

«Μην ξεχνάμε ότι τον κατώτατο μισθό δεν τον πληρώνει το κράτος, τον πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Άρα, πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, ώστε ν’ αντέχουν να τον πληρώσουν» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε:

«Πολύ μεθοδικά και ουσιαστικά, μέσα σ’ ένα περιβάλλον δύσκολο, καταβάλλεται συνεχώς μία προσπάθεια, να εξαντλούμε κάθε περιθώριο που υπάρχει και προσθέτουμε νέες δυνατότητες, για να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου».

Όπως είπε, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για να είναι μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση.

«Να την καταλάβει ο κόσμος. Είναι η δεύτερη. Η πρώτη ήταν πολύ μικρότερη που έγινε μέσα στη χρονιά. Είναι μία ακόμη παρέμβαση ενίσχυσης του εισοδήματος» είπε ο ίδιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ