Σακελλαροπούλου: Μεγαλύτερο το πένθος μας την Μ. Παρασκευή λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
«Φέτος, ο άδικος και απρόκλητος πόλεμος στην Ουκρανία προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στο πένθος μας», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση της στο Facebook για την Μεγάλη Παρασκευή.
Όπως επισημαίνει η ΠτΔ:
«Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, λέει η παράδοσή μας, ο ουρανός δακρύζει. Η φύση συμμετέχει στην οδύνη των Παθών, η πλάση πενθεί. Και κάθε Χριστιανός βιώνει, στην κορύφωση του Θείου Δράματος, την ενδοσκόπηση και την ψυχική και προσωπική του αναφορά στη θλίψη, όσο κι αν στο τέρμα αυτής της πορείας αχνοφέγγει η ζωηφόρος Ανάσταση.
Φέτος, ωστόσο, ο άδικος και απρόκλητος πόλεμος που μαίνεται τόσο κοντά μας προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στο πένθος μας.
Ο ακατάβλητος ουκρανικός λαός φέρει τον δικό του σταυρό και αγωνίζεται ηρωικά για όλους μας, για τα υψηλά ιδανικά που συγκροτούν και συνέχουν τις κοινωνίες μας, δίνοντας νόημα στον ατομικό και τον κοινό μας βίο.
Μέσα από τη χαρμολύπη της Εβδομάδας των Παθών αναδύεται το βίωμα του αγωνιστικού σθένους, η βαθιά πεποίθηση και η πίστη μας στον τελικό θρίαμβο του καλού, στο "φως που πατεί χαρούμενο τον Άδη και το χάρο", όπως γράφει ο εθνικός μας ποιητής. Σε αυτό το λαμπρό φως της ειρήνης και της ελπίδας προσβλέπουμε. Καλή Ανάσταση!».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
LIVEBLOG: Ντονμπάς και νότια Ουκρανία στόχος της Μόσχας - Φόβοι για ομαδικούς τάφους στη Μαριούπολη
«Παράθυρο» από ΥΠΕΝ για μικρές οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια: Πότε ισχύει το όριο των 25.000 ευρώ
06:00
«Σπίτι μου 3»: Τι αλλάζει σε δάνειο, ηλικιακά και εισοδηματικά όρια για το πρόγραμμα
05:00
Πότε γυρνούν τα ρολόγια πίσω: Πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά
04:00
Ποιες είναι αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής στους δικαιούχους των συντάξεων Νοεμβρίου
03:00