ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοσκοπική ξηρασία, η οργή και η αναμονή για το ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοσκοπική ξηρασία, η οργή και η αναμονή για το ΚΙΝΑΛ
«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι, έτσι κι αλλιώς, οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην Αττική και στην περιφέρεια, όπου το πλήθος κι ο παλμός των πολιτών δίνουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής», αναφέρουν πρόσωπα που τις παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς ΙΝΤΙΜΕ

Για μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους και στο Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες δείχνουν διαφορές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που αγγίζουν ακόμα και το όριο του στατιστικού λάθους κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου.

Γι’ αυτό και δεν εκπλήσσονται από τη δημοσκοπική ξηρασία των τελευταίων εβδομάδων όταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα ΜΜΕ φιλοξενούσαν δύο και τρεις δημοσκοπήσεις την εβδομάδα.

Αν κι εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως θα επανακάμψει τις προσεχείς ημέρες η συχνότητα των δημοσκοπήσεων χάρη στα μέτρα που εξάγγειλε χθες Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εντούτοις πιστεύουν ότι ο αρχικός θυμός των πολιτών για την ακρίβεια και τους λογαριασμούς του ρεύματος έχει μετατραπεί σε οργή και, μάλιστα, ανεπίστρεπτη για την κυβέρνηση.

«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι, έτσι κι αλλιώς, οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην Αττική και στην περιφέρεια, όπου το πλήθος κι ο παλμός των πολιτών δίνουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής», αναφέρουν πρόσωπα που τις παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι χαρακτηριστική η θερμή υποδοχή -ακόμα και με καπνογόνα- της οποίας έτυχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καβάλα από τους απολυμένους των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων της πόλης.

Από εκεί και πέρα, στο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις διεργασίες στη γαλλική Αριστερά ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στη Γαλλία και ιδίως την ισχυρή πιθανότητα να ενταχθεί ακόμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο κοινό μέτωπο, εξέλιξη που ενδεχομένως να αποτελεί προμήνυμα και για τις εν Ελλάδι πολιτικές εξελίξεις.

Δεν παραλείπουν, εξάλλου, να σχολιάσουν σχετική τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τάσσεται κατά της συνεργασίας των Σοσιαλιστών με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, σημειώνοντας με νόημα πως η επόμενη ημέρα για το ΚΙΝΑΛ- με όποιον κι αν επιλέξει να συνεργαστεί μετεκλογικώς, αν επιλέξει τελικώς να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα- θα είναι πολύ δύσκολη για την ενότητά του.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου αναμένουν με ενδιαφέρον και την εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο αλλάζει όνομα, αλλά κυρίως το συνέδριό του στο τέλος του μήνα όπου εκτιμάται πως θα ξεκαθαριστεί ποιους αποκλείει και ποιους προκρίνει για μετεκλογικούς συμμάχους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ