ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 15ης Μαΐου ο Τσίπρας - Περιοδείες και κοινοβουλευτικές μάχες

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 15ης Μαΐου ο Τσίπρας - Περιοδείες και κοινοβουλευτικές μάχες
Στιγμιότυπο από πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα INTIME

Περιοδείες στην περιφέρεια και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτή την εβδομάδα, στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου.

Η αρχή γίνεται σήμερα Δευτέρα από την Κρήτη και, συγκεκριμένα, τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

Στις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα περιοδεύσει στην αγορά των Χανίων (εκκίνηση από την πλατεία Κοτζαμπάση, Κεράδικα), ενώ στις 13:00 θα έχει συνάντηση με εθελοντές εφορευτικών επιτροπών για τις εσωκομματικές εκλογές (Καλύβες Αποκορώνου).

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκλογική διαδικασία δεν θα είναι, σε τεχνικό επίπεδο, καθόλου εύκολη υπόθεση και για τις εφορευτικές επιτροπές, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας των ποσοστώσεων για την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι απίθανο η ανακοίνωση των μελών της νέας Κ.Ε. να καθυστερήσει μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Στις 18:00 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιοδεύσει στην αγορά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου (εκκίνηση από τη Μεγάλη Πόρτα), ενώ στις 19:00 θα επισκεφθεί την Επισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους (πλατεία της Πλάκας).

Θα είναι η δεύτερη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κρήτη σε χρονικό διάστημα ενός μηνός- στις αρχές Απριλίου είχε επισκεφθεί το νομό Ηρακλείου- κι αυτό δεν είναι άσχετο και με τη δημοσκοπική πίεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο νησί από το ΚΙΝΑΛ λόγω της εντοπιότητας του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την Τετάρτη, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή στην Άρτα και στο Αγρίνιο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να υπερασπιστεί στη Βουλή την Τρίτη και στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την τροπολογία που έχει καταθέσει το κόμμα του και με τη δική του υπογραφή ώστε να μην πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέχρι να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια η νομιμότητά της.

Παραλλήλως, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μην διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανένα νοικοκυριό κι επιχείρηση μέχρι το τέλος του 2022.

Την Πέμπτη, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για την επέκταση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει γιατί προβλέπεται να είναι επ’ αόριστον και χωρίς σαφή ανταλλάγματα για την ελληνική πλευρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ