ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Στημένο σκηνικό που δεν έχει σχέση με τους φοιτητές και τους αγώνες τους» στο ΑΠΘ

Κουτσούμπας: «Στημένο σκηνικό που δεν έχει σχέση με τους φοιτητές και τους αγώνες τους» στο ΑΠΘ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας INTIME

Για παράνομη εισβολή της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον προσωπικό γιατρό, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση, να μην κρύβεται πίσω από στημένα σκηνικά, εκτιμώντας ότι στις φοιτητικές εκλογές την επόμενη εβδομάδα θα πάρει το μήνυμα της.

Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους σε διαδρόμους του πανεπιστημίου και είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Μην κρύβεστε πίσω από στημένα σκηνικά που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές και τους αγώνες τους, αλήθεια θα τοποθετηθεί κάποιος από την κυβέρνηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν ερωτηματικά και ταυτόχρονα οργή και αγανάκτηση;».

Νωρίτερα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου παρενέβη η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία υποστήριξε πως η πανδημία απέδειξε ότι το κοινωνικό κράτος είναι μύθος. Κάλεσε μάλιστα, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει στοιχεία για το κοινωνικό προφίλ των ασθενών.

«Ο κορονοϊός είναι το πιο κοινωνικά ισότιμο νόσημα που έχουμε δει ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας», απάντησε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και επικαλούμενη την προσωπική της εμπειρία ως πρόεδρου στο νοσοκομείο «Σωτηρία», είπε πως όλοι οι άρρωστοι που νοσηλεύτηκαν, είτε ήταν εφοπλιστές, είτε ήταν εργάτες είχαν καλές υπηρεσίες, γι´αυτό και υπήρξαν και πάρα πολλές δωρεές. Πάντως, η κ. Παπαρήγα, διευκρίνησε ότι η ίδια δεν έθεσε θέμα ταξικών διαφορών μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ