ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα «χαρτάκια» από όλες τις τάσεις ζουν και βασιλεύουν

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τα «χαρτάκια» από όλες τις τάσεις ζουν και βασιλεύουν
Αν και οι προεδρικές τάσεις έχουν μείνει, περισσότερο ή λιγότερο, εκτός της διαδικασίας υπόδειξης υποψηφίων προς εκλογή, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ομπρέλα, η οποία στοχεύει στη μίνι ανατροπή του συσχετισμού του 75%- 25% όπως διαμορφώθηκε στο συνέδριο ΙΝΤΙΜΕ

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να «απέταξε» τα «χαρτάκια» ως προς τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή κατά την καταληκτική του ομιλία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πριν ένα μήνα, ωστόσο τα «χαρτάκια» ζουν και βασιλεύουν.

Καμία τάση, μάλιστα, δεν έχει μείνει έξω από το χορό, όπως πληροφορείται το CNN Ομπρέλα .

Oι προεδρικές τάσεις -Κίνηση Μελών, ΡΕΝΕ, ΔΗΜΑΡ, Γέφυρα, πασοκογενείς- ναι μεν ακολουθούν η καθεμία τη δική της γραμμή, προωθώντας τα δικά της πρόσωπα, ωστόσο υπάρχει και μία κεντρική συνεννόηση ούτως ώστε η πλειοψηφία να μην βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων το βράδυ της Κυριακής.

Από την άλλη, η Ομπρέλα στοχεύει στη μίνι ανατροπή του συσχετισμού 75%- 25% που διαμορφώθηκε στο συνέδριο υπέρ των προεδρικών.

Στόχος είναι στη νέα Κεντρική Επιτροπή να εκπροσωπηθεί κατά 40%, όπως συνέβαινε λίγο έως πολύ και στην απερχόμενη.

Γι’ αυτό και στην περιφέρεια Αττικής, για παράδειγμα, έχει μοιραστεί στα μέλη της μπιλιετάκι με 45 ονόματα (τόσα μπορεί να σταυρώσει κάποιος στις εκλογές) προς σταυροδότηση.

Ανάμεσά τους, βεβαίως, βρίσκονται και προβεβλημένα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Φίλης.

Χαμένοι από αυτή τη διαδικασία μπορεί να βρεθούν προβεβλημένα στελέχη- κάποιοι, ανάμεσά τους, και βουλευτές-, οι οποίοι δεν ανήκουν σε καμία τάση.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως πριν ακόμα την πραγματοποίηση του συνεδρίου Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Σωτήρης Αλεξίου (πρώην γραμματέας της Νεολαίας) είχαν πυκνώσει τις επαφές τους, αφού δεν τους συνδέουν μόνο το νεαρό της ηλικίας αλλά και κοινές αντιλήψεις για τη μορφή που πρέπει να πάρει ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαψεύδουν, πάντως, πως έχουν μοιράσει κι αυτοί «χαρτάκια» για την Κ.Ε., τονίζοντας πως δεν τους αφορά κάτι τέτοιο, ενώ είναι δεδομένη η στήριξή τους στις σχετικές πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, αποφασίστηκε μείωση του ποσού της εκλογικής συνδρομής από τα τρία στα δύο ευρώ, ενώ εξακολουθεί να ισχύει ότι από την καταβολή αυτή απαλλάσσονται οι άνεργοι και οι νέοι έως 30 ετών.

Οι εκλογές είναι, επίσης, μια ευκαιρία να προχωρήσει τάχιστα η ολοκλήρωση του ψηφιακού μητρώου μελών, αφού τα ατομικά στοιχεία όσων ψηφίζουν θα καταχωρούνται την ίδια στιγμή μέσω τάμπλετ στο ειδικό πληροφορικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ