ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εντείνονται επιχειρήσεις «σκούπα» και «σαφάρι» της Τροχαίας - Αρχές Ιουνίου η ΟΠΠΙ

Θεοδωρικάκος: Εντείνονται επιχειρήσεις «σκούπα» και «σαφάρι» της Τροχαίας - Αρχές Ιουνίου η ΟΠΠΙ
«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστημίου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ολοκληρώνουν αύριο Τρίτη (17/5) την εκπαίδευσή τους τα άτομα που αποτελούν την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Στις αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες στο ΑΠΘ, στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με το δήμαρχο Αθηναίων και τα στελέχη του δήμου για να εξεταστούν περαιτέρω τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή του Δήμου. «Δεν λύνονται σε οχτώ μήνες προβλήματα που αφορούσαν πολλές δεκαετίες το κέντρο της Αθήνας, και σε άλλες περιοχές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις βραδινές περιπολίες»

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «…βασική αποστολή των ΟΠΠΙ θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος εντός των χώρων των πανεπιστημίων». Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα του νόμου για τους ΟΠΠΙ με την υπογραφή του ιδίου και την υπογραφή της συναρμόδιας υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

«Στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών. Ο πρύτανης έχει αποφασίσει κατασκευή βιβλιοθήκης. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστημίου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές» είπε ο υπουργός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες. Όταν παρέλαβα τη θέση περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά περίπου 30%, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναγνώρισε πάντως ότι υπήρχε και υπάρχει υποστελέχωση.

«Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους»

«Αγωνιζόμαστε σκληρά να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών ειδικά της ομάδας ΔΙΑΣ. Περνούν από εκπαίδευση που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου και ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο το προηγούμενο τριήμερο η ΕΛΑΣ κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στη λεωφόρο Σχιστού και στην παραλιακή. Ακόμη έγιναν περίπου 73 συλλήψεις, αφαιρέθηκαν διπλώματα, ενώ στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 1.000 παραβάσεις. Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε, και αυτό κάνει η ΕΛΑΣ» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ