ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις επιτυχίας του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις επιτυχίας του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
«Όχι σε νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F- 35 ύψους τεσσάρων δισ. ως αντιστάθμισμα», λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία περιμένουν να ολοκληρωθεί το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουν κάτι περαιτέρω από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή για τις βάσεις, καθώς και στις συνεντεύξεις του τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Αυτές ήταν, όπως υπενθυμίζουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αποτροπή πώλησης των F- 16 στην Τουρκία κι όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F- 35 ύψους τεσσάρων δισ. ως αντιστάθμισμα, καθώς και η ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας.

Για την Κουμουνδούρου καθίσταται σαφές από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά πως δεν έχουν εκπληρωθεί αυτές οι προϋποθέσεις.

Με αφορμή, εξάλλου, τη χθεσινή (Δευτέρα) συνέντευξη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως πλέον και με τη βούλα ο πρωθυπουργός έχει κάνει τη χώρα διεθνώς ρεζίλι για την ελευθερία του Τύπου.

«Όντας συνηθισμένος να μην απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις αιφνιδιάστηκε όταν χρειάστηκε να απαντήσει στο γιατί η Ελλάδα είναι τελευταία στην ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη. Ακόμα κι εκεί επανάλαβε τα ίδια ψέματα που λέει και στο εσωτερικό της χώρας. Προσπάθησε να εκθέσει μια διεθνώς αξιόπιστη έρευνα, αλλά στην πραγματικότητα εκτέθηκε ο ίδιος. Κι αυτό θα ήταν το λιγότερο, αν μαζί με αυτόν δεν είχε εκτεθεί και η Ελλάδα», σχολιάζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ