ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι λένε για Ανδρουλάκη, δημοσκοπήσεις, πρόωρες εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Τι λένε για Ανδρουλάκη, δημοσκοπήσεις, πρόωρες εκλογές
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα αφού μεσολαβεί ένα καλοκαίρι το οποίο μπορεί να είναι γεμάτο από γεγονότα ΙΝΤΙΜΕ

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν παραλείπουν να σχολιάσουν την απουσία πολιτικής απόφασης- κειμένου θέσεων στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αποδίδοντάς τη στην αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη να οικοδομήσει δικό του πολιτικό λόγο και να απαγκιστρωθεί από την ισχυρή πτέρυγα του κόμματός του που επιθυμεί συγκυβέρνηση με τη ΝΔ κι επενδύει ξανά στο αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κινείται ως πολιτικός όμηρος τόσο των «βαρόνων» του πάλαι ποτέ Κινήματος όσο, όμως, κι επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Όπως κι αν έχει, η κάλπη της απλής αναλογικής και το πώς θα τη διαχειριστεί το κάθε κόμμα θα δείξει πολλά», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν μικρή ανάκαμψη της ΝΔ, στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν πως βασίζονται σε δύο μεταβλητές που γρήγορα θα αποδείξουν την κυβερνητική αναξιοπιστία: στο ότι τα μέτρα μείωσης των λογαριασμών ρεύματος που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν μερικές εβδομάδες θα βοηθήσουν ουσιαστικώς τα νοικοκυριά και πως η ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδος σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από την πλευρά της Τουρκίας.

«Οι πολίτες περιμένουν ενισχύσεις 600 ευρώ και θα δουν, μεσοσταθμικώς, πως δεν θα υπερβαίνουν τα 70 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι για πρώτη φορά έφτασαν κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ συνεχίζονται κανονικώς οι διαπραγματεύσεις για να τους παραχωρηθούν F- 16 από τους Αμερικανούς. Συνεπώς, πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί άνθρακες ο θησαυρός και η κυβέρνηση θα πληρώσει διπλά τη νέα εξαπάτηση του ελληνικού λαού», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου στον ίδιο τόνο.

Σε σχέση, εξάλλου, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα αφού μεσολαβεί ένα καλοκαίρι το οποίο μπορεί να είναι γεμάτο από γεγονότα και «συνήθως τα θερινά γεγονότα δεν ευνοούν την εκάστοτε κυβέρνηση», συμπληρώνουν με νόημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ