ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Věra Jourová

Συνάντηση του Γιάννη Οικονόμου με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Věra Jourová
Ο κ.Οικονόμου παρουσίασε, αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα

Την αλήθεια των αριθμών αλλά και των θεσμικών παρεμβάσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση την τελευταία διετία, επιστράτευσε ως τεκμήρια για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας των Μ.Μ.Ε., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Věra Jourová, αρμοδιότητα της οποίας είναι οι Αξίες και η Διαφάνεια.

Ο κ.Οικονόμου παρουσίασε, αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις πολιτικές της Κυβέρνησης αναφορικά με την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και του πλουραλισμού, την προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ανέπτυξε τις θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης που αντικρούουν την κριτική που εσχάτως έχει ασκηθεί από συγκεκριμένους φορείς για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, με συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαθιστούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την πραγματικότητα και διαψεύδουν τις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της χώρας μας.

Έγινε ειδική μνεία στην συνταγματική κατοχύρωση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και σημειώθηκε ό,τι ο πλουραλισμός και η υπεράσπιση του δημοσιογραφικού έργου κατοχυρώνονται τόσο θεσμικά, όσο και στην πράξη. Όπως τονίστηκε για αυτό και η χώρα μας συγκαταλέγεται στους πιο ενεργούς εταίρους της Ε.Ε., όσον αφορά τη συνδρομή των μελλοντικών πρωτοβουλιών της Επιτροπής.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης στις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την παροχή προστασίας σε όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και σε Ουκρανούς δημοσιογράφους, στους οποίους οφείλεται έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε., Πρέσβης, κ. Βράιλας, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Γαλαμάτης, η επικεφαλής του νομικού τμήματος της Μ.Ε.Α., κ. Μαμούνα και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού, κ. Μπακογιάννης, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλει με επιστολή του στις 31/03/2022 ο κ. Οικονόμου στην κ. Αντιπρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ