ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αλλαγή με τους απέχοντες του ’19 και τους νέους

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αλλαγή με τους απέχοντες του ’19 και τους νέους
Στην αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνουν ψηλά το θέμα του διπλασιασμού των χρεών της ΝΔ επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα και το 2021 #CNNgrNews Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, το ποσοστό της αποχής ξεπέρασε το 42%, ήτοι περίπου δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Σε αυτούς τους ψηφοφόρους προσδοκά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, ο Αλέξης Τσίπρας ώστε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και να πραγματοποιηθεί η πολιτική αλλαγή την οποία ευαγγελίζεται.

Το σκεπτικό του, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, είναι απλό: πρόκειται, κατά βάση, για πολίτες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ναι μεν δυσαρεστήθηκαν από τις πολιτικές που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, αλλά δεν ήθελαν να διαβούν το Ρουβίκωνα και να ψηφίσουν ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα.

Ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, εξάλλου, έχουν ένα μέτρο σύγκρισης, γι’ αυτό κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψουν στην κάλπη του κόμματός του.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα -ακόμα μεγαλύτερη από τη διείσδυση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού έτσι κι αλλιώς οι δημαρχιακές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά τις βουλευτικές, και το συνδικαλισμό- στη νεολαία και δη στις ηλικίες 17- 24 χρόνων.

Γνωρίζει ότι διαθέτει την πλειοψηφία σε αυτές τις ηλικίες, την είχε άλλωστε ακόμα και στις εκλογές του ’19 που έχασε, αλλά ξέρει επίσης ότι είναι και πιο «επικίνδυνες» για να απέχουν από την ψηφοφορία, ιδίως αν ο καιρός την ημέρα των εκλογών είναι καλοκαιρινός.

Γι’ αυτό κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει, ανάμεσα σε άλλα, να πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες συγκεντρώσεις της Νεολαίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο τέλος του καλοκαιριού.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως το εκλογικό σώμα που απείχε το 2019 και οι νέοι είναι και κατηγορίες που υποεκπροσωπούνται στις δημοσκοπήσεις, παρατήρηση που κάνουν στην Κουμουνδούρου για να δικαιολογήσουν και τις διαφορές υπέρ της ΝΔ οι οποίες αποτυπώνονται σε αυτές.

Στο μεταξύ, στο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν ψηλά το διπλασιασμό των χρεών της ΝΔ επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα και το 2021. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό της περασμένης χρονιάς που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του κυβερνώντος κόμματος αγγίζουν τα 392 εκατομμύρια ευρώ.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, στην αξιωματική αντιπολίτευση, πέρα από το ότι οι ίδιοι δεν χρωστούν ούτε ευρώ, πως τα χρέη της ΝΔ είναι πλέον πολύ περισσότερα από αυτά που οφείλονταν από προηγούμενο τραπεζικό δανεισμό της, προσθέτοντας με ειρωνική διάθεση πως «ευτυχώς η κυβέρνηση έχει θεσπίσει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών κι έχει αφαιρέσει από τη Δικαιοσύνη τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης δίωξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ