ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δύο άξονες που θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι

Οι δύο άξονες που θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι
Αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας η αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τη μία από τις τρεις θέσεις κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Σε δύο άξονες θα κινηθεί η δουλειά στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή εντός του καλοκαιριού.

Ο πρώτος αφορά τη «δημιουργική» ένταξη των νέων μελών στις οργανώσεις.

Προτεραιότητα και του νέου διδύμου γραμματέων- Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη- είναι να αξιοποιηθούν όλοι, αλλά κυρίως να ακουστούν.

Να δημιουργηθεί, δηλαδή, μια αμφίδρομη σχέση, όπου τα μέλη δεν θα ενημερώνονται απλώς ούτε θα καλούνται να υλοποιούν ειλημμένες αποφάσεις, αλλά θα συζητούν, θα προτείνουν και θα αποφασίζουν για όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Στον ίδιο άξονα κινείται και το μεγάλο στοίχημα της ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ παντού, όπου χτυπά η καρδιά της κοινωνίας, στα συνδικάτα και τα σωματεία, στα κινήματα για το περιβάλλον, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, στις γειτονιές, στην τοπική αυτοδιοίκηση και, βεβαίως, στη νεολαία.

Ο δεύτερος μεγάλος άξονας σχετίζεται με την προετοιμασία του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν να γίνουν όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

Οδηγός είναι η ομοφώνως ψηφισμένη Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου του Απριλίου, όπως και οι 5+ 1 δεσμεύσεις τις οποίες κατάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ίδιο συνέδριο.

Θα ακολουθήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, στις 17 Σεπτεμβρίου πλην εκλογικού απροόπτου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ φιλοδοξούν το πρόγραμμα να απαντά και να δίνει αριστερές, προοδευτικές και ρεαλιστικές λύσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά από την ακρίβεια, την επισφάλεια, την αβεβαιότητα, από τις «ακραίες νεοφιλελεύθερες εμμονές και το πελατειακό σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος, το πρόγραμμα θα μεριμνά για τη νέα γενιά, «τη γενιά της επισφάλειας, της εργασιακής περιπλάνησης, των μισθών πείνας και της αβεβαιότητας για το αύριο, για τη γενιά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χλευάζει όταν δεν επιστρατεύει την αστυνομική βία εναντίον της», όπως υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας η αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τη μία από τις τρεις θέσεις κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ